Javier Fernández estarà a la Final del Grand Prix a Barcelona

Ahir es va presentar la campanya de comunicació de la Final de l’ISU Grand Prix de patinatge artístic sobre gel a Barcelona amb la presència de la copresidenta del Comitè Organitzador, Maite Fandos; el vicepresident de la Federación Española de Deportes de Hielo, Marcos de Robles, i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz.

El bicampió d’Europa de patinatge sobre gel Javier Fernández va reconèixer ahir a la tarda al Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch de Barcelona que ‘no em volia perdre una Final del Grand Prix a Barcelona. Per a mi és un orgull molt gran venir a competir aquí i estic molt content per ser el primer patinador que ho ha aconseguit ‘. Fernández va fer aquestes declaracions amb motiu de la presentació de la campanya de comunicació de l’esdeveniment a falta de només tres setmanes per a la cita al costat de la copresidenta del Comitè Organitzador, Maite Fandos; el vicepresident de la Federación Espanñola de Deportes de Hielo, Marcos de Robles, i el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz.

Javier Fernández: ‘És un somni des que era petit’

El patinador va assegurar que per a ell ‘és un somni des que era petit de poder tenir una competició de patinatge del màxim nivell aquí, i ara molta gent podrà gaudir i esperem que enganxar-se a practicar el nostre esport’. Personalment, Fernández és conscient que està fent ‘una temporada de menys a més, però estem a principis de la temporada i encara queden els reptes més complicats. La meva intenció ara mateix és la de millorar l’actuació de Moscou, perquè aquests 93 punts es converteixin en més i lluitar pel màxim en aquesta Final del Grand Prix, encara que sóc conscient que estarem els millors i serà molt dur ‘.

Maite Fandos: ‘Hi podran assistir 25.000 persones a l’esdeveniment’

Per la seva banda, la copresidenta del Comitè Organitzador i Tinent d’Alcalde d’Igualtat, Qualitat de Vida i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, Maite Fandos, va assegurar que ‘és un honor parlar d’esport per presentar aquest esdeveniment que tindrà lloc en un lloc emblemàtic de la nostra ciutat, com el Centre de Convencions Internacional de Barcelona, que adaptem provisionalment perquè puguin assistir 25.000 persones en un lloc extraordinari davant del mar. A més, per a nosaltres és molt important perquè fem una aposta per un esport de gel i vull agrair a Javier Fernández que estigui aquí. Encara queda molta gent per classificar-se, però és fantàstic que Javier hagi estat el primer’.

Fandos va ser l’encarregada de presentar la campanya de comunicació, ‘que reflecteix molts dels elements del patinatge i emfatitza la bellesa d’aquest esport i ho fa en forma d’estrella de neu. El titular més juga amb el doble significat de la paraula estrella: l’estrella de gel geomètrica i les estrelles del patinatge sobre gel ‘. Entre els integrants de les fotografies, que ja estan en 800 banderoles, torretes i altres elements publicitaris de la ciutat, també es troben el propi Javier Fernández i la parella espanyola de dansa formada per Sara Hurtado i Adrià Díaz, que estaran presents a la Gala del diumenge 14 de desembre.

Oscar Cruz: ‘Hem d’agrair molt que hagis lluitat per estar en aquesta final’

El president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, va comentar Fernández que ‘necessitem figures com tu en el gel per poder tenir portades als diaris. Hem de agrair molt que hagis lluitat per estar en aquesta final i et demanem que no afluixis i que a Corea ens portis una medalla olímpica. Esperem el millor de Javier Fernández en aquesta final. Aquesta competició és com una final de Champions i estic segur que serà un èxit ‘.

Finalment, Marcos de Robles, vicepresident de la Federació Española de Deportes de Hielo, va voler agrair ‘a l’antiga junta directiva de la FEDH perquè va fer una gran tasca per poder portar a Barcelona aquest esdeveniment i també agrair a Javier per l’esforç que fa per competir i haver de viure fora durant tot l’any. Això sí, el que jo li demano és que ens faci gaudir a tots quan salti a la pista ‘.

Més del 60% de l’aforament, ja venut

El reconeixement i prestigi internacional de la ciutat de Barcelona ha tornat a quedar demostrat en el fet que a falta de tres setmanes per a la Final del ISU Grand Prix ja s’hagi venut més del 60% del seu aforament per als tres dies de competició i la Gala dels campions. La venda d’abonaments va començar a mitjans de juliol mentre que les individuals per a cada jornada i les dels entrenaments es van iniciar el 15 d’octubre. Fins a la data, seguidors del patinatge d’un total de 34 països ja han reservat els seus seients, i destaquen les vendes al Japó, amb un 17%, seguit de Rússia amb un 6% i d’Itàlia, França i Alemanya amb un 4%. En aquests moments, el 45% del total de les vendes són de fora de les nostres fronteres.

Quatre patinadors, ja classificats per a la primera competició del cicle olímpic 2018

La Final del ISU Grand Prix Barcelona 2014 serà la primera gran compeitción del cicle olímpic que tindrà com a punt culminant els Jocs de Pyeongchang 2018. De moment, un total de tres patinadors individuals i una parella de Dansa ja estan matemàticament classificats: el patinador espanyol Javier Fernández a la categoria Masculina; les russes Elena Tuktamysheva i Anna Pogorilaya en la prova femenina i la parella de Dansa sobre gel dels Estats Units formada per Madison Chock i Evan Bates.

Esportistes classificats Final Júnior Grand Prix 2014:

Categoria Masculina:

Boyang Jin (CHN), Shoma Un (JPN), Alexander Petrov (RUS), June Hyoung Lee (KOR), Sota Yamamoto (JPN) i Roman Sadovsky (CAN)

Categoria Femenina:

Serafima Sakhanovich (RUS), Evgenia Medvedeva (RUS), Wakaba Higuchi (JPN), Maria Sotskova (RUS), Yuka Nagai (JPN) i Miyu Nakashio (JPN)

Categoria Parelles:

Julianne Seguin / Charlie Bilodeau (CAN), Maria Vigalova / Egor Zakroev (RUS), Lina Fedorova / Maxim Miroshkin (RUS), Kamilla Gainetdinova / Sergei Alexeev (RUS), Daria Beklemisheva / Maxim Bobrov (RUS) i Chelsea Liu / Brian Johnson (USA)

Categoria Dansa:

Anna Yanovskaya / Sergey Mozgov (RUS), Mackenzie Bent / Garrett Mackeen (CAN), Betina Popova / Yuri Vlasenko (RUS), Alla Loboda / Pavel Drozd (RUS), Madeline Edwards / Zhao Kai Pang (CAN) i Daria Morozova / Mikhail Zhirnov (RUS)