La Copa del Món de Telemarc torna a Espot aquest cap de setmana

L’estació d’esquí d’Espot acull del 16 al 18 d’aquest mes de març tres proves de la Copa del Món de Telemarc FIS, en aquest cas, les finals de la campanya, on participaran 60 dels millors telemarquers de 12 països, que competiran en tres modalitats: classic, sprint i sprint paral·lel

Tercera temporada consecutiva a Espot

Per tercera temporada consecutiva, el circuit de la Copa del Món de Telemarc FIS viatja a Espot Esquí. L’estació d’esquí de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya s’ha convertit en l’epicentre d’aquesta modalitat esportiva a l’Estat Espanyol. Serà l’última cita de la temporada i, per aquest motiu, es donaran a conèixer els vencedors finals en cadascuna de les categories, així com a la general.

3 dies, 3 modalitats

La competició es posarà en marxa el dia 15 amb la jornada d’entrenaments lliures per als equips. El concurs començarà el 16 amb la modalitat de clàssic, el 17 es correrà l’esprint i la competició es tancarà el dia 18 amb la modalitat de sprint paral·lel.

Els participants

Si no hi canvis d’última hora, hi ha gairebé 60 esportistes inscrits, els quals pertanyen a 11 nacionalitats. El país amb més participació és França (14, dels quals, 10 són homes). Alemanya presenta 9, com Suïssa, Noruega, 7; Estats Units porta 5, com Eslovènia, Japó 4, com Espanya, Gran Bretanya comptarà amb 3, i tant Dinamarca, Suècia com Canadà, un representant.

En categoria masculina, els corredors que cal superar són els que formen el ‘Lau Team’, format pels germans Chris, Sven i Philipe Lau. El trio encapçala el potent equip de França, que en les últimes temporades ha aconseguit desbancar les potències escandinaves. Philippe domina l’especialitat de Sprint i Sven és especialista en Paral·lel. A Espot seran tots ells, al costat del suís Bastien Dayer i l’alemany Tobias Müller, que també partiran com a favorits al triomf.

En l’equip espanyol, el màxim representant és el veterà Tomás Testillano. Al seu costat, competiran els aragonesos Javier Martín i el jove (17 anys) Rubén Subías. El seu repte és classificar-se entre els 15 primers. 

La catalana Raquel Bau serà la representació femenina espanyola

En categoria femenina, la suïssa Amelie Reymond continua dominant el circuit de la Copa del Món. En les dues passades temporades va ser campiona en tot, però en aquesta temporada li ha sortit una gran rival: la noruega Sigrid Rykhus. A Gran Pallars Espot es viurà un duel al cim entre ambdues.

La catalana Raquel Bau serà la representant espanyola. L’any passat ja va competir, tot i que acabava de ser mare, i aquesta vegada tornarà a estar al peu del canó, acompanyada del seu marit, precisament el campió francès Philippe Lau.

Programa de la competició

Aquesta temporada s’estrena una nova modalitat del Telemarc, el ‘paral·lel sprint’, que substitueix el ‘gegant’ que es disputava fins a la temporada passada. Les diferents proves es disputaran a partir de les 10:00, a les pistes Estadi i Bosc II.

• Divendres 16: telemarc estil clàssic
• Dissabte   17: telemarc sprint
• Diumenge 18: telemarc paral·lel sprint

Celebració del Mundial Júnior 2013 de Telemarc

També se celebrarà, paral·lelament, el Mundial Júnior d’aquesta disciplina. Ski Pallars Espot viurà el seu gran moment internacional en ocasió dels campionats del món de Telemarc del 2013. L’estació catalana va ser designada en el transcurs del 47è Congrés de la Federació Internacional d’Esquí, celebrat a la ciutat turca d’Antalya.

L’estació d’esquí del Pirineu va superar en la votació per ser seu del Mundial al complex nord-americà de Steamboat Springs Ski, a Colorado, que també volia ser seu d’aquesta competició. L’elecció d’Espot suposa un gran reconeixement a l’esforç que està fent el centre de muntanya del Pallars Sobirà al Pirineu de Lleida per promocionar-se internacionalment amb competicions de primer nivell.
 
Amb aquesta Copa del Món de Telemarc, Ski Pallars Espot farà un pas important per donar a conèixer internacionalment la seva estació d’esquí en un sector de la neu que connecta molt bé amb la filosofia de muntanya d’Espot.

Més informació a la web: http://www.skipallars.cat/