La FCEH lliurarà els premis de la temporada 15-16 el 28 de maig a Solsona

La família dels esports d’hivern catalans celebrarà l’últim dissabte de maig de 2016 el tradicional acte de lliurament de premis, una jornada que clourà la temporada d’hivern 2015-16 lliurant les medalles UFEC i fent entrega dels trofeus honorífics als clubs guanyadors de les Lligues i Circuits de les diferents modalitats d’esports d’hivern.

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) celebra el proper dissabte 28 de maig  l’acte de cloenda i lliurament de premis de la temporada 2015-16 que tindrà lloc la Solsona (Lleida). Durant la celebració es transmetrà la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans i als seus esportistes per l’implicació i col·laboració en la organització del conjunt de competicions celebrades a casa nostra. Com ja és habitual d’aquest esdeveniment final de temporada, es lliurarà el IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2016 i el Premi especial a l’esperit esportiu 2016, dos guardons molt significatius per a la FCEH ja que posant de manifest i premíem els valors de l’esport. A més, la FCEH reconeixerà al Sr. Ivan Tibau i Ragolta, ex Secretari General de l’Esport, amb la Medalla d’Or de la FCEH, en gratitud a la seva tasca de gestió promoció esportiva envers els esports d’hivern.

Durant l’acte es premiarà als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a Campions en Esquí Alpí; La Molina Club d’Esports – 1r classificat de la Lliga Absoluta-; Club Alpí Núria Masella Cerdanya –1r classificat de la Lliga Catalana Andorrana Veterans-; Club Esportiu Granuec -1r classificat de la Lliga Infantils i Club Esquí Alpí Pirineus – 1r classificat del Circuit Interclubs-. En Esquí de Fons, destaquem com a Campió al Club d’Esquí Puigcerdà, 1er classificat de Copa Catalana i Copa Nins. Finalment, en Surf de Neu i Freeski rebrà el 1r premi l’Esquí Club Andorra, Campió de la 5a Pyrenean Freestylers. El Club Aranès Esports d’Iuern i l’Ski Olimpi GER rebran el premi al millor club surf de neu i freeski del 5è Pyrenean Open Minifreestylers, respectivament.

També es lliuraran les medalles que atorga la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions Absoluts dels Campionats de Catalunya de les disciplines d’esports d’hivern, dissenyades aquest any per l’artista Matilde Cini. Els esportistes premiats seran Clara López Costa i Aingeru Garay Fernández en Esquí Alpí; Anna Selvi i la seva guia Esther Noguera, Bárbara Pérez de Juan, Alba Coma Rosell, Pol Aguilar Díaz i Albert Garriga Merchan en Esquí Alpí Adaptat; Lydia Iglesias Barés i Bernat Galcerán Visa en Esquí de Fons; Luba Dolgopolova i Lluis Cruz Serra i en Trineu amb gossos; Marta Bosch Malé i Javier Torres Carrasco en Canicross; Laia Bertrán Gracia i Aleix Gabara Xancó en Patinatge Artístic sobre gel; l’Sporting l’Olla Cyril en Cúrling i Laia Vallverdú Imbernon i Victor Martínez Blanc en Short Track.  

IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras 2016 – Agustí Juan i Segarra

Aquesta temporada el guardonat amb el IV Premi Col·laborador i Esport Pitu Figueras en reconeixement als valors de l’esport serà el Sr. Agustí Juan i Segarra, un veterà de l’esquí alpí català que ha estat President de la secció d’esquí alpí de la Unió Excursionista de Catalunya Sants durant 46 anys. Agustí Juan serà guardonat a la seu del Consell Comarcal del Solsonès amb aquest premi en reconeixement a la seva tasca de  voluntariat entusiasta duran tots aquets anys.

El premi serà una escultura singular creada pel gendre del Dr. Figueras, Iñaki Castillo, al·legòrica als valors d’altruisme i de treball desinteressat per l’esport, d’acord amb l’esperit que el Dr. Josep Maria Figueras va practicar durant tota la seva vida. El Dr. Figueres va ser una d’aquelles persones que van dedicar un gran número d’hores al tractament de les lesions produïdes esquiant i que va invertir moltes i moltes hores en els altres. Soci del Centre Excursionista de Catalunya, des de ben aviat es va preocupar d’estudiar la causa dels accidents d’esquí, i a confeccionar un arxiu on relacionava la lesió amb l’entorn, el material i amb l’esquiador. El coneixement d’aquestes dades el va portar a realitzar estudis per tal d’intentar prevenir que l’esquiador es fes mal. Aquesta és de ben segur la causa per la qual li van concedir la Creu de Sant Jordi i la Medalla Josep Trueta.

Els membres del jurat d’aquesta edició han estat el President del CEC, Sr. Josep Manuel Puente; el President de CET, Sr. Pere Mesalles; el Director del Programa de TV3 Temps de Neu, Sr. Toni Real; el Periodista esportiu, Sr. Josep Badia i la Sra. Clara Figueras, filla del Dr. Pitu Figueras.

Agustí Juan Segarra, 46 anys de dedicació als esports d’hivern

El Sr. Agustí Juan és soci de la UEC de Sants des de l’any 1966. Fa 46 anys que treballa en el món de la neu, ensenyant a esquiar com a professor i organitzant proves com a Delegat Tècnic de la FCEH.  Ha format part de la Junta Directiva de la Secció d’Esquí de la Unió Excursionista de Catalunya Sants com a Vicepresident primer durant més de 15 anys i més tard com a President. Porta 45 anys organitzant, com a Director, el curset d’esquí alpí per a totes les edats i 35 organitzant la cursa d’esquí alpí del 35è. Gran Premi de Catalunya Interclubs, una de les més antigues que formen part del calendari anual de la FCEH.

A més ha participat com a voluntari en moltes competicions: tres edicions de la Copa d’Europa d’esquí alpí de La Molina, una edició de la Copa Món d’esquí alpí de La Molina de l’any 2009 i dos edicions de la Copa del Món d’esquí alpí de Soldeu (2012 – 2016).

Medalla d’Or Sr. Ivan Tibau i Ragolta

En aquest acte de Lliurament de premis es reconeixerà la tasca esportiva de gestió i promoció envers els  esports d’hivern del Sr. Ivan Tibau i Ragolta durant la seva etapa al capdavant de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya del 2010 al 2016. Amb aquest guardó la FCEH li expressa els seus agraïments per la bona feina feta en l’evolució de les disciplines d’esports d’hivern a Catalunya i també per la seva aposta en favor del Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya, una aposta i un projecte que encoratja al conjunt de la família federativa a continuar treballant i lluitant en favor del creixement i el reconeixement dels esports d’hivern a casa nostra. La FCEH també li agreix el seu suport en la posada en marxa del Programa de Promoció Escolar dels esports d’hivern a la ciutat de Barcelona i a les comarques del Pirineu, que ha acollit 2.236 alumnes a Barcelona i 851 a les valls aquest curs 2015-16, número que es duplicarà la propera temporada.

Premi especial a l’esperit esportiu – Salvador Barnola i Rodriguez.

Aquesta temporada la Junta Directiva de la FCEH ha decidit que sigui l’esportista d’hoquei gel català Salvador Barnola Rodriguez qui rebi el guardó especial a l’esperit esportiu. Salvador Barnola pertany al Club Gel Puigcerdà des del 1988 i amb ell porta competint vint-i-set temporades, de les quals vint-i-tres han estat a l’equip Sènior i tretze com a capità.  Amb el seu equip ha guanyat tres Lligues espanyoles, set Copes del Rei, dos Súper Copes i cinc Copes Catalanes, a  més de participar en set ocasions a la “Continental Cup” de la disciplina, una competició que equival a la UEFA de Fútbol.

Salvador Barnola també és jugador de la Selecció Espanyola d’Hoquei gel amb la qual ha participat en disset mundials Sèniors (vuit com a capità) i en dos Preolímpics. Amb l’equip espanyol ha guanyat un total de tretze medalles: quatre d’or, dos d’argent i set de bronze.

Aquest premi especial a l’esperit esportiu va ser instituït el 2009, i des d’aleshores s’atorga a l’acabament de cada temporada esportiva:

2009-2010 Vicenç Vilarrubla i Solsona
2010-2011 Anna Amor i Pagès
2011-2012 Lázaro Martínez i Sonsona
2012-2013 Eric Villalón i Fuentes
2013-2014 Marta Andrade i Vidal
2014-2015 Laura Orgué i Vila
2015-2016 Salvador Barnola i Rodriguez

#premisfceh #fidefred

Aquesta jornada de cloenda de la temporada d’hivern 2015-16 es viurà a les nostres xarxes socials i us convidem a que interactueu amb nosaltres amb els hashtags #premisfceh i #fidefred.

Enllaços relacionats
Premis honorífics 2015-2016