La FCEH premia els protagonistes de la temporada 2010-2011

Dijous 26 de maig de 2011 va tenir lloc a Barcelona l’acte de lliurament de premis de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH), que va posar punt i final a la temporada d’hivern 2010-2011.

El Jardí de l’Abadessa de Barcelona va ser l’escenari on dijous 26 de maig es va celebrar l’acte  de lliurament de premis d’una temporada amb grans esdeveniments esportius d’alt nivell, competicions autonòmiques i estatals i destacats resultats dels esportistes catalans més internacionals.

L’acte va comptar amb personalitats com el Sr. Ramón Carreras (President de la FCEH), el Sr. Jordi Sans (Director esportiu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, UFEC), el Sr. Enric Truñó (Comissari de l’Oficina tècnica de la Candidatura Olímpica), el Sr. Eduardo Roldán (Presidente de la Real Federación Española de Deportes de Invierno), el Sr. Pere Alcober (Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona) i el Sr. Albert Marco (Director del Consell Català de l’Esport).

D’entre els assistents es va comptar amb la presència d’ex Secretaris d’Esport com el Sr. Pere Sust i el Sr. Josep Maldonado a més d’un gran nombre de Presidents de clubs, esportistes i tècnics.

Clubs, esportistes i impulsors de l’esport

Durant l’acte es va trasmetre la felicitació i agraïment als clubs d’esports d’hivern catalans, per la seva implicació en la organització de les diferents competicions celebrades al Pirineu Català, i als seus esportistes pels seus resultats. També es van guardonar als campions de Catalunya de les diferents modalitats dels esports d’hivern i a altres noms propis vinculats amb els esports d’hivern a qui se’ls va commemorar amb premis honorífics. Així, Andrea Jardí, Ferran Terra, Ana Amor o Isaac Vergés i els equips de patinatge artístic del Club Espòrts Geu Val  d’Aran i del Futbol Club Barcelona van ser guardonats per la seva projecció esportiva i els bons resultats d’aquesta temporada. El Centre Excursionista de Terrassa va rebre també un premi honorífic pels seus 100 anys d’història. D’altra banda, personatges com Joan Torrellas, impulsor de l’Snowboard, Maria José Rienda, per la seva excel·lent carrera esportiva que a posat fi aquesta temporada, Joan Anton Font com a director del Comitè Organitzador dels Campionats del Món FIS La Molina 2011 i Lolo Ibern pel seu suport i implicació amb els esports d’hivern i amb la FCEH van ser premiats per agrair una trajectòria i una feina ben feta, duta a terme amb eficiència, disciplina i passió per a l’esport. 

Importància creixent dels esports d’hivern

Ramon Carreras va dirigir el seu darrer acte com a President de la FCEH. Després de 16 anys al capdavant d’aquesta Federació, va renunciar al seu càrrec per preparar la seva candidatura per a les properes eleccions a la presidència de la FCEH, que tindran lloc el 22 de juny.

Carreras va declarar en obrir l’acte de lliurament dels premis que “es tancava un cicle on els esports d’hivern catalans han arribat el més amunt possible amb l’organització de la Copa del Món d’esquí alpí el desembre del 2008 i amb els Mundials d’Snowboard FIS de gener 2011. Amb el lliurament de premis d’aquesta temporada la FCEH vol honorar l’esforç de tots els clubs i felicitar els guanyadors de les diferents lligues i també tenir un reconeixement pels esportistes catalans d’alt nivell i per aquelles persones que s’han bolcat en els diferents esports i que de manera voluntària han dedicat hores per tal que moltes competicions sortíssin endavant”.

Per la seva banda, Jordi Sants, director esportiu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), va destacar la bona relació de la Unió de Federacions amb la FCEH i el suport que sempre s’ha donat per part de l’ens aglutinador de federacions a la base dels esports d’hivern. Enric Trunó, Comissari de l’Oficina de la Candidatura Olímpica Barcelona-Pirineus 2022 va declarar que “en només un any el projecte ha avançat moltíssim i el principal motiu és el suport que des de l’Oficina Tècnica hem trobat en totes les valls de muntanya del Pirineu Català”. El president de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI) va explicar que “la FCEH és un exemple de teixit esportiu més complet des de la base –els clubs- fins els esportistes d’alt nivell que ja són en les files de l’equip espanyol i alguns d’ells presents a l’acte com Anna Amor, Rubén Vergés i altres ja ex esportistes com Mònica Bosch”. Roldán també va tenir unes paraules d’elogi per a María José Rienda, que era present a l’acte per recollir un premi. Rienda serà la directora del programa de tecnificació endegat per la RFEDI i el Consejo Superior de Deportes (CSD).

Pere Alcober, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Barcelona, es va mostrar molt orgullós de la marxa del projecte olímpic destacant que “ha passat de ser un somni a una realitat cada cop més palpable amb un projecte molt seriós on el gel i la neu es reparteixen pel territori català de manera molt equilibrada”. Per últim, el Director del Consell Català de l’Esport, Albert Marco, va donar les gràcies a Ramon Carrera tot dient que “ser president d’una federació esportiva no és tasca fàcil” i va valorar la feina de tantes famílies que donen suport als seus fills a l’hora d’ajudar-los a practicar els esports d’hivern i a la gran feina que fan els clubs. Marco també va deixar clar que la Generalitat té clar que Catalunya és “un país de neu i que els esports d’hivern són molt importants per al desenvolupament de les comarques de muntanya”.