La FCEH s’adhereix al Tricentenari amb el Campionats de Catalunya FIS

La competició, que tindrà lloc del 4 al 6 d’abril a La Molina, s’engloba dins l’itinerari del Campus Esportiu del Tricentenari, una plataforma virtual que agrupa les activitats que commemoren els fets esdevinguts el 1714 i que farà arribar a través de la xarxa l’agenda esportiva a la comunitat vinculada a l’esport català.

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern s’adhereix a la commemoració del Tricentenari 1714-2014 amb la competició del Campionat de Catalunya FIS Absoluts d’esquí alpí – Gran Premi del Tricentenari de Catalunya, que tindrà lloc del 4 al 6 d’abril a La Molina. Fruit d’aquesta adhesió, aquest Campionats de Catalunya de la temporada d’hivern en curs, ja formen part del Campus Esportiu del Tricentenari, un nou projecte que comprèn un programa d’activitats esportives que s’allargaran durant tot l’any i que se sumen al programa d’actuacions de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714.

 

Esdeveniment rellevant en el sistema esportiu català.

Els Gran Premi del Tricentenari de Catalunya vestirà la competició amb el logotip dissenyat especialment per commemorar els fets esdevinguts el 1714 i es sumarà a l’Itinerari Esportiu del Tricentenari, un conjunt d’esdeveniments rellevants dins del sistema esportiu català. Comptarà amb una classificació basada en una Combinada (Súper Gegant i Eslàlom), i es proclamaran 2 podis, un masculí i un femení, els quals rebran premis especials. Durant l’acte d’entrega de premis, que serà el diumenge 5 d’abril, es preveu l’assistència als Campionats dels representants de la Secretaria General de l’Esport  i de l’Oficina tècnica del Tricentenari.


Miquel Calçada, Comissari del Tricentenari

El 22 de maig de 2012 el Govern nomenava Miquel Calçada i Olivella (Sabadell, 1965) comissari de la commemoració del Tricentenari. Esdevenia així el màxim responsable de l’organització i el desenvolupament dels actes commemoratius dels 300 anys dels fets de l’11 de setembre de 1714, i la seva cara visible. Miquel destaca la importància que l’esport se sumi al Tricentenari, un projecte propi que vol convertir-se en el “punt de trobada per  l’esport català”.


Altres Federacions adherides

S’han adherit també a la commemoració del Tricentenari altres Federacions com ara la Federació Catalana d’Automobilisme, la Federació Catalana de Rugbi, la Federació Catalana de Bàsquet, la Federació Catalana de Patinatge, la Federació Catalana d’Atletisme, la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes, la Federació Catalana de Futbol i la Unió de Federacions Esportives de Catalunya. Amb l’objectiu d’agrupar i comunicar les activitats esportives adherides, s’ha creat una plataforma virtual sota el nom Campus Esportiu que farà arribar a través de la xarxa l’agenda esportiva del Tricentenari a la comunitat vinculada a l’esport català.

 

 

Enllaços relacionats

Web del Tricentenari