La Federació Catalana d’Esports d’Hivern s’implica en el pla director JJOO Barcelona Pirineus’22 junt amb la majoria de federacions catalanes

El passat dia 19 d’octubre es va presentar al Museu Olímpic i de l’Esport, el Pla Director de la Candidatura de Barcelona Pirineu per la organització dels Jocs Olímpics i del Jocs Paralímpics d’Hivern de l’any 2022 on va ser president Ramon Carreras, president de la FCEH.

Ramón Carreras, president de la FCEH, va ser en aquesta presentació on van participar la UFEC i 22 presidents d’altres federacions catalanes. Carreras va remarcar la implicació amb l’Oficina Tècnica JJOO’22 i la importància de les aportacions de noves propostes de persones vinculades a la neu com els exolímpics Mònica Bosch, Jordi Ribó i Eric Villalon, i també de la representat dels esports per a discapacitats Sylvana Mestre que han entrat a la comissió directiva com a nous membres.
Així mateix, Carreras va fer èmfasi en l’aportació d’informació tècnica des de la FCEH sobre els esports de neu i gel i del treball per a identificar les instal•lacions esportives necessàries i la FCEH proposa un pla estratègic per a la millora del rendiment dels esportistes d’hivern.

Enric Truñó, comissionat de l’Alcaldia per elaborar la candidatura, va presentar els grans trets que determinaran la proposta de Barcelona. Va explicar el contingut de la primera fase fins que l’Assemblea del Comitè Olímpic Espanyol (el mes de gener del 2013) designi la ciutat que es proposarà al Comitè Olímpic Internacional per a que sigui acceptada com a candidata a la organització dels Jocs d’Hivern del 2022.
 
Truñó va remarcar que “es tracta d’un projecte de ciutat i de país” i que “els JJOO es duran a terme seguint el model organitzatiu de les tres darreres edicions”, de forma que els esports de gel es farien a la ciutat de Barcelona, i les proves dels esports de neu al Pirineu. Va destacar que “tot i que qui ho demana és la ciutat de BCN, que haurà de promoure’ls, liderar-los i assumir-ne la responsabilitat organitzativa, aquests Jocs no es poden plantejar, ni executar sense la participació del Pirineu Català, els seus municipis i institucions, i igualment és clau la participació dels agents esportius del país, en especial els dels esports d’hivern”.

Finalment es va recordar que ara la candidatura està centrada en aconseguir la designació del COE i que els següents passos, després d’haver-se aprovat el Pla Director per part de la Comissió Directiva, seran la presentació del pressupost d’aquest primera fase fins a l’Assemblea del COE del 2013 i les elaboracions del Projecte Tècnic que haurà de validar la capacitat real d’organitzar els Jocs, i posteriorment el compliment del dossier de candidatura i del qüestionari del COE abans de dita assemblea.