La Molina acull el Mundial IPC de para – snowboard

És el tercer any que el Grup FGC acull uns mundials a l’estació de La Molina. Els primers van ser els Mundials FIS 2011 de snowboard, que van anar seguits dels Mundials IPC 2013 d’esquí alpí, pera persones amb discapacitat física.

L’estació ceretana del Grup FGC acull del 23 al 28 de febrer els Mundials para-snowboard per a persones amb discapacitat presentats ahir. Hi participaran 80 esportistes de 16 països amb discapacitat física en les extremitats superiors i inferiors. Els corredors arribaran a l’estació el dia 20 de febrer i competiran els dies 24 i 28 en funció de la modalitat. La cerimònia d’obertura tindrà lloc aquest dilluns, 23 de febrer.

1 esportista catalana

Els mundials de la Molina 2015 comptaran amb la presència de la snowboarder catalana Astrid Fina que competirà com a integrant de l’equip espanyol format també pels snowboarders Urko Egea i Aitor Puertas. Tots tres aniran aniran acompanyats del seu entrenador Albert Mallol.

Tot l’equip va poder participar en el debut dels Jocs Paralímpics d’Hivern de Sochi 2014 on Astrid va aconseguir fer-se amb un diploma paralímpic gràcies a la seva 6a posició i on Urko Egea i Aitor Puertas es van situar en el 17è i 30è lloc, respectivament.

Dues modalitats

Als Mundials IPC de snowboard de La Molina 2015 participaran esportistes en dues modalitats de para-snowboard: la ja coneguda modalitat del para-snowboard cross, en el seu nou format head-to-head; i una nova modalitat per competicions IPC, el Banked Slalom. Toni Sanmartí, director de La Molina, ha explicat que ambdues proves es disputaran a la pista d’Alabaus.

Suport del Grup FGC

El president de Grup FGC, Enric Ticó, va senyalar a la roda de premsa feta el dia 18 a l’Espai Provença la total entesa entre l’International Paralympic Comittee (IPC) i el Comité Paralímpico Español (CPE) de cara a organitzar conjuntament amb La Molina els Mundials d’IPC. May Peus, president de la Real Federación Española Deportes de Invierno (RFEDI), va destacar el suport del Grup FGC i, especialment de La Molina, a la competició, tant amb la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) com amb la RFEDI.

La Copa del Món de snowboard cross se celebrarà a l’estació ceretana els dies 20 i 21 de març

Els dies 20 i 21 de març, La Molina serà la seu de la Copa del Món de SBX on destaca la participació dels tres riders espanyols: Lucas Eguibar, Regino Hernández y Laro Herrero. Segons ha afirmat el President de la RFEDI “els esportistes de SBX estan preparats i entrenant fort, és un equip molt competitiu i que segur ens seguirà donant alegries”.

La Molina capital de l’snowboard cross

A més dels Mundials de snowboard celebrats l’any 2011, aquest serà el segon any consecutiu en què la final de la Copa del Món de snowboard cross se celebri a l’estació del Grup FGC. Aquest any, a més, la Molina, organitza també els Mundials IPC de snowboard cross per a atletes amb discapacitat, que tindran lloc del 22 fins al 28 de febrer.

Amb la mirada posada a la Candidatura Barcelona-Pirineus 2016

Tant el director-gerent de la Candidatura Barcelona-Pirineus 2026, Oscar Grau, com el representant territorial de l’Esport a Barcelona, Santi Siquier, han destacat la importància d’acollir aquests esdeveniments. Grau ha explicat que les tres grans potes per la Candidatura són l’alt nivell, la base d’esports d’hivern i els grans esdeveniments que, com aquest, “en posen al mapa i apropen a Barcelona-Pirineus 2016 una mica més”. Siquier ha exposat que “hi ha un projecte cap al 2026 en un front comú des de federacions, institucions i estacions d’esquí”.