La RFEDI selecciona 17 esportistes catalans com a possibles candidats a Sotxi 2014

Estem a punt de començar una temporada que serà olímpica i la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI) ha emès un comunitat proposant a 17 esportistes practicants de disciplines de neu i membres de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) com a candidats a formar part de la delegació espanyola que participarà en els propers Jocs Olímpics d’Hivern, que se celebraran a la ciutat russa de Sotxi entre el 7 i el 23 de febrer de 2014.

Segons el comunicat la proposta realitzada per la RFEDI al Comitè Olímpic Espanyol (COE) inclou a onze esportistes d’esquí alpí, cinc de surf de neu i una d’esquí fons com a candidats a prendre part en els propers Jocs d’Hivern. Segons el President de la RFEDI, el Sr. Eduardo Roldán, els esportistes catalans proposats són, per esquí alpí; Ferran Terra, Andrea Jardí, Nuria Pau, Julia Bargallo, Pol Rocamora, Pol Carreras, Mariona Boix, Joaquim Salarich, Laura Jardí, Ona Rocamora i Alex Puente, per Esquí de fons; Laura Orgué i per Surf de neu; Queralt Castellet, Rubén Vergés, Anna Amor, Carles Torner i Carles Manich. Pel que fa a les disciplines d’esports de gel, la FCEH està pendent de rebre la proposta de la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH) envers als possibles candidats olímpics.

La RFEDI aclareix en el seu comunicat que per realitzar la selecció final dels esportistes olímpics es consideraran els criteris de classificació de les diferents disciplines d’esports d’hivern i la quota de participació espanyola que estableixi la Federació Internacional d’Esquí (FIS) en el moment de la selecció. Segons aquests criteris, la decisió definitiva envers la participació dels esportistes que formaran part de la delegació espanyola a Sotxi 2014 la prendrà la Comissió de Selecció Olímpica, integrada per representats del Consejo Superior de Deportes i del Comitè Olímpic Espanyol.

Des de la FCEH estem molt orgullosos dels nostres atletes i esperem que assoleixen els millors resultats esportius en aquesta temporada olímpica. “Uns esportistes tindran més possibilitats que altres a nivell de resultats, però el fet d’estar en uns Jocs Olímpics ja s’ha de veure com un resultat esportiu”, ha assegurat Oscar Cruz, President de la FCEH, qui també ha volgut explicar les expectatives olímpiques dels esportistes catalans: “en esquí de fons hi haurà la Laura Orgué i el Ferran Terra estarà en les proves d’alpí i esperem classificar algun altre esquiador com el Pol Carrera, l’Andrea Jardí o el Pol Rocamora, tot dependrà de com evolucionin els primers mesos de la temporada. També hi haurà l’Ander Mirambell, la gran figura de l’skeleton, i potser la Maria Montejano, que si li surten bé les coses es podria classificar. I evidentment la gran esperança catalana és la Queralt Castellet en Surf de neu, que té un compte pendent amb els Jocs Olímpics”.