La SGE i FGC signen un acord per a promoure els esports d’hivern

La Secretaria General de l’Esport, mitjançant el Consell Català de l’Esport (CCE), i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) han signat avui un protocol de col·laboració amb l’objectiu de fomentar i promocionar els esports d’hivern a Catalunya i organitzar esdeveniments internacionals a les estacions de FGC. L’acord s’emmarca en el Pla Estratègic dels Esports d’Hivern a Catalunya 2012-2022 i les aspiracions de la candidatura pels Jocs Olímpics d’Hivern Barcelona Pirineus 2026.

El secretari general de l’Esport i president del CCE, Ivan Tibau, i el president de FGC, Enric Ticó, han segellat un acord que referma, per una banda, l’aposta de l’executiu català per la promoció i tecnificació dels esports d’hivern i, de l’altra, el fort compromís de FGC en l’impuls, la promoció i acolliment de l’esport a la neu, en totes les seves modalitats i abast territorial, en les estacions d’esquí i muntanya que gestiona i explota (La Molina, Vall de Núria i Vallter, a Girona, i Espot i Port Ainé, a Lleida).

Organització i desenvolupament d’esdeveniments esportius

L’aliança, que s’estendrà en un principi fins a desembre del 2022, estableix que el Consell Català de l’Esport col·laborarà en l’organització i desenvolupament d’esdeveniments esportius a aquestes estacions, amb atenció especial a competicions internacionals que impulsin la projecció exterior de l’esport a Catalunya, i promourà accions destinades a fomentar la pràctica de l’esport en aquestes instal·lacions.

Conservar l’alt volum i qualitat de proves d’alta competició a tots els nivells

Per la seva part, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya treballarà per conservar l’alt volum i qualitat de proves d’alta competició d’àmbit català, estatal i internacional que organitza, especialment aquelles d’alt nivell que reforcin la projecció internacional de la candidatura olímpica per als Jocs d’Hivern Barcelona-Pirineus 2026. També vetllarà per mantenir els equipaments i instal·lacions actuals de les estacions d’esquí que gestiona perquè puguin ser utilitzades per a l’entrenament i tecnificació dels esportistes de les Federacions competents i entitats esportives relacionades amb els esports d’hivern.

Promoció de l’esquí escolar i incentiu per a la tecnificació esportiva

FGC també aposta per la promoció de l’esquí escolar, col·laborant amb els organismes i institucions del territori, i ajudarà a incentivar la tecnificació dels esportistes d’alta competició en esports d’hivern. Finalment, les parts signants també manifesten la voluntat d’impulsar l’adhesió d’altres entitats o organismes públics i privats que puguin col·laborar i destinar recursos per a la consecució dels objectius establerts en l’acord signat.