La VII Copa Pirineus U14 U16 es trasllada a França

foto

Els propers dies 21 i 22 de gener Luz Ardiden acull la 7a edició de la Copa Pirineus en la modalitat d’esquí alpí.

La competició que va néixer gràcies a un acord entre la FCEH, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i el comitè pirinenc de la Federació Francesa d’Esquí i que enfronta a catalans, andorrans i francesos en les categories U14 i U16. L’any passat es va celebrar amb gran èxit a l’estació d’esquí catalana Espot Esquí.

Cada any una estació dels tres territoris acull una de les tres modalitats en les quals se celebra la Copa Pirineus (alpí, fons o snow) i aquesta temporada la competició alpina recau sobre el club organitzador  Ski Toy del club de Luz St Sauveur. Cada federació presenta els seus equips per competir en aquest circuit, que assoleixen la plaça en funció de les quotes de participació acordades en els reglaments tècnics.

El dissabte es disputarà un gegant a dues mànegues i el diumenge un eslàlom també a dues mànegues.

L’equip català que competirà en la VII Copa Pirineus serà pel que fa categoria U14 la Georgina Capdevila i l’Aniol Torres del GRANUEC, l’Arianna Vilar del MLEC, la Patricia Escolar-Noriega del CAEI, l’Eugènia Brotons del CEVA, la Carlota Goula del LMCE, en Daniel Gonzalvez del CANMC i el seu company d’equip en Nil Bonals i del LMCE l’Iu Vidal i en Jan Sule. En U16 els corredors seleccionats han estat la Jana Suau, en Lluis Relat, en David Eseverri i l’Octavi Aris del CAEI, la Martina Krattli, la Victoria Cubiñà i en Marc Vilalta del GRANUEC, la Lisa Vallcorba i l’Aran Clotet del CEVA, la Cristina Sentis del CANMC i en Jordi Triulzi i en Jordi Beascoechea del LMCE.

En l’edició anterior a Espot de la Copa Pirineus, van ser 5 els podis catalans assolits. Pel que fa al primer dia de competició, en U14  la primera i la tercera posició va ser aconseguida pels corredors catalans Jana Suau del GRANUEC (1:22.85) i Marc Vilalta (1:23.80) respectivament. En U16 va pujar al podi la Pat Miquel del CAEI (1:22.70) que va quedar segona. El dia següent en U14 la Jana Suau (1:23.40) va liderar de nou el podi de dones, mentre que en U16 la líder va ser la Carmela Olmo del CAEI (1:22.85).