L’ATUDEM destaca la importància d’acollir esdeveniments esportius a les estacions per a la seva projecció comercial i internacional

En la presentació de la temporada d’hivern 2010-2011 realitzada aquest matí a Barcelona per Aureli Bisbe, president de l’Asociación Turística de Estaciones de Esquí y Montaña (ATUDEM), ha destacat la importància dels esdeveniment esportius previstos al calendari de cara a posicionar les estacions catalanes i espanyoles com a un referent a nivell estatal i internacional.

Bisbe, que estava acompanyat a la taula de la directora de l’ATUDEM, Paloma García, ha explicat que els Mundials d’snowboard de La Molina 2011, les Copes del Món de Telemark d’Espot i les Copes d’Europa d’esquí alpí de La Molina i Formigal donen mesura de la millora de les instal·lacions a les estacions catalanes i espanyoles en la darrera dècada. De fet, Bisbe ha explicat que en 10 anys el nombre de visitants a les estacions d’esquí s’ha doblat. Així, la passada temporada es van comptabilitzar 6 milions de visitants a les estacions de la península. D’aquests, més de 2 milions corresponen a les catalanes que són la destinació amb més forfets venuts. Aquestes dades situen Espanya en el sisè lloc del ranking europeu de destí de neu per darrera de França, Àustria, Suïssa, Itàlia i Suècia. Espanya està per davant de països com Noruega i Alemanya.

Per altra banda, Bisbe s’ha congratulat que hi hagi dues iniciatives olímpiques d’hivern en marxa en referència a Barcelona-Pirineus i Saragossa-Jaca. El màxim dirigent de les estacions d’hivern a Espanya ha explicat que això ha de donar peu a un programa olímpic seriós que comenci per promoure al màxim els esports d’hivern entre la població jove des de les escoles. Bisbe, que també és el director de Baqueira Beret, ha conclòs que aquesta és una oportunitat d’or per als esports d’hivern a casa nostra i que no es pot deixar passar.