Laura Jardí, lesionada en una tíbia, no va poder lluitar per medalla en el Descens del Mundial Júnior i torna avui dimecres a Espanya

El somni de veure a Laura Jardí al podi mundialista júnior s’ha esvaït. L’esquiadora catalana, que dilluns havia marcat el 6è millor temps en els entrenaments del Descens, a menys d’un segon de la millor, no va poder competir a Crans-Montana a causa d’una lesió prèvia. Dimarts, i d’acord amb els responsables de la RFEDI, va decidir no forçar i renunciar a la prova. Dimecres torna a casa per tractar-se d’un fort cop en una tèbia, producte d’un mal suport en un salt durant la baixada de dilluns. Sense Laura en cartell, van competir en el descens Núria Pau (48ª) i Lucía Guerra (49ª). També es va celebrar el primer entrenament del Descens masculí.

Mala sort per a la menor de la dinastia Jardí. Laura, de 18 anys i germana d’Andrea (que combina les seves participacions a la Copa d’Europa i Món), era una de les optants al podi en el Descens femení en aquests Mundials Júnior, que van donar començament el diumenge a l’estació de Crans-Montana (Suïssa). Laura havia estat fantàstica en el segon entrenament, amb el sisè millor temps (1m35s19), a menys d’un segon de la primera, la noruega Lotte Smiseth (1m34s26). Amb el que no es comptava era amb que, sense caure, el dilluns s’havia lesionat i que dimarts acabaria per no participar en la prova.

"Ningú pensava que era una cosa important. Ella ens va comentar que a la sortida de l’últim salt, previ a meta, havia posat malament la cama dreta i havia notat un dolor agut, un cop molt fort", va explicar Paolo Stefanini, un dels tècnics RFEDI que es troba a l’estació suïssa. "A la nit va ser tractada pels fisios, a l’espera que l’endemà estigués recuperada. Però el problema no havia desaparegut, li feia mal la cama al caminar i ella mateixa va dir que no es veia capaç d’afrontar el Descens".

La lesió afecta la tíbia i, encara que no hi ha fractura, Laura Jardí no pot donar suport convenientment la cama. És per això que l’equip federatiu va decidir el seu retorn a Espanya en avió per tractar convenientment. "Sembla que en sortir del salt va recolzar malament la qual cosa és una llàstima, perquè tenia moltes opcions de podi, tant en el Descens com en el Super-G", va afegir Stefanini.

Sense la referència de Jardí a la pista, Núria Pau va finalitzar a la plaça 48ª amb un temps de 1m42s87, i just després d’ella va acabar Lucía Guerra (1m44s12). "Són molt joves i tenen molt a aprendre en l’alta competició. Per a elles es tractava d’agafar experiència, i això és el que han fet", va comentar Stefanini.

La noruega Lotte Smiseth Sejersted, que era la gran favorita després de dominar aclaparadorament els dos entrenaments oficials, va ser la lògica campiona aconseguint així la seva primera medalla d’or en aquesta disciplina. Amb un crono de 1m32s11, va ser 34/100 més ràpida que la suïssa Wendy Holdener Wendy i 69/100 que l’austríaca Cornelia Huetter.

Descens masculí

Dimarts es va disputar també el primer entrenament oficial per al Descens masculí. Avui dimecres es realitzarà el segon i el dijous se celebrarà la prova per les medalles. El millor registre va ser per al suís Justin Murisier amb 1m35s, 12. Dels tres espanyols, Miquel Mateu no va poder creuar la meta, mentre que Pol Rocamora va ser el millor classificat en el 76è lloc (1m44s79). El tercer home, Juan del Campo va concloure el 93è de 112 inscrits amb 1m46s95.

Dimecres, a més d’aquest segon entrenament oficial del Descens masculí, es disputaran també la final del Gegant femení, en què Laura Jardí serà una de les grans absents.