Laura Orgué 38ª en els Mundials FIS d’Esquí Nòrdic Oslo

La segona participació de la catalana Laura Orgué en els Mundials d’esquí nòrdic es va saldar amb una meritòria 38ª plaça en els 10 km estil clàssic, prova que va tornar a coronar la noruega Marit Bjoergen, la gran dama del cross-country internacional. Orgué, que havia ocupat la 45ª posició en els 15 km persecució, espera ara per intervenir en la seva millor prova, els 30 km estil lliure. L’1 de març, el català Vicenç Vilarrubla competirà en la mateixa modalitat clàssica, només que la prova masculina és sobre 15 km.

La igualadina va començar molt bé la prova, ja que en el primer control de pas, als 2,2 km, ocupava una sensacional 14ª posició. En aquest moment liderava la cursa la finlandesa Pirjo Murano, primera amb 7m11s, mentre que Orgué passava a 38 segons. En el segon control (als 7 km) Orgué era a la 38ª plaça provisional, a 2m22s de la llavors líder, la ucraïnesa Lada Nesterenko (21m15s).

Orgué va aguantar a la 38ª plaça entre les 67 participants i va concloure a 3 minuts i 5,2 segons de la vencedora, la noruega Marit Bjoergen. Un bon resultat tenint en compte la categoria dels seus rivals i que ella competeix en solitari. La catalana, de 24 anys, ja ha intervingut en dues de les tres proves en què està inscrita a Oslo. Ara li queda la seva millor opció, que se celebrarà a finals de setmana: els 30 km estil lliure.

El curiós és que la campiona de la prova Marit Bjoergen va tornar a imposar-se a la polonesa Justyna Kowalczyk, a la qual ja havia batut en els 15 km de persecució. Aquesta vegada li va treure 4.1 segons. La campiona del món en la passada edició, la finlandesa Kaisa Aino Saarinen, es va haver d’acontentar aquest cop amb la medalla de bronze, a 9.7 segons de Bjoergen.

Avui es disputa la versió masculina de la disciplina clàssica, només que en lloc de 10 quilòmetres els homes competeixen sobre 15. A la línia de sortida hi haurà el català Vicenç Vilarrubla qui, a l’igual que Orgué, es prepara sobretot per a la prova maratoniana: els 50 km amb els que finalitzaran les proves de fons d’aquests Mundials d’Esquí Nòrdic.

Més informació a la web de la FCEH – disciplines.