Laura Orgué aconsegueix la seva millor classificació als Mundials (29a) en la prova d’skating

Des del passat 20 de febrer fins al 3 de març s’han celebrat els Mundials d’esquí de fons a l’estació italiana de Val di Fiemme, la cita més important de l’any d’esquí de fons.

Entre els resultats dels esportistes espanyols d’esquí de fons, cal destacar els de la representant femenina, Laura Orgué. En la primera prova, la d’skiathlon va aconseguir una 35a posició, en la de 10 km skating va acabar la 29a, aconseguint la seva millor classificació en una cursa d’aquestes característiques d’un Mundial i finalment, en la última prova va arribar de nou en 29è lloc. Amb aquest últim resultat va estar a punt de superar el resultat que va aconseguir en la passada edició dels Campionats del Món, a Oslo 2009, on va acabar la 28a en aquesta mateixa disciplina.

Joan Erola
, entrenador de l’equip d’esquí de fons de la RFEDI, va acabar satisfet amb els resultats de Laura Orgué en aquests Mundials: "L’objectiu de Laura era estar entre les 30 primeres i ho ha aconseguit. Estem contents de com li han anat aquestes carreres "Juntament amb la catalana Laura Orgué, han  participat en diferents proves d’aquest mundials els també membres de l’equip nacional de la RFEDI Vicenç Vilarrubla, Javier Gutiérrez  i els germans Imanol i Ioseba Rojo.

Vicenç Vilarrubla no va sortir per decisió tècnica

A la cursa de 50km en massa dels nois, el més ràpid va ser Ioseba Rojo que va acabar en la posició 50a plaça aconseguint un temps de 2:24:18.8 i poc després va creuar la línia de meta amb un temps de 2:24.31.0 Javier Gutiérrez, que va acabar el 51è. En aquesta prova, els altres dos nois, Imanol Rojo i Vicenç Vilarrubla no van prendre la sortida per decisió tècnica.

Laura Orgué disputarà el proper cap de setmana 9 i 10 de març la penúltima prova de Copa Europa. La catalana és actualment líder provisional de la classificació.