Laura Orgué conquesta l’or a la prova de llarga distància de Dobbiaco-Toblach

El dissabte 12 de gener la esquiadora catalana de fons de la RFEDI, Laura Orgué, va aconseguir la victòria en la prova de llarga distància celebrada a l’estació italiana de Dobbiaco-Toblach. En categoria masculina, Imanol Rojo va ser 4t, Javier Gutiérrez 5è, Ioseba Rojo 6è i el català Vicenç Vilarrubla 10è.

Dobbiaco-Toblach (Itàlia) va acollir una prova de llarga distància, ML, el dissabte 12 de gener, on l’esquiadora de la RFEDI Laura Orgué va aconseguir pujar al més alt del podi. Era una prova que havia de servir a la corredora catalana per preparar-se per al Mundial, on participarà entre altres, en una cursa d’aquesta modalitat.

A priori la carrera havia de ser d’una distància de 28km però per falta de neu l’organització de la prova disminuir la distància a 18 km. Laura Orgué va acabar la prova amb un temps de 50.41,6, la segona classificada va ser Andrea Reitmayr després de realitzar els 18 km en 53.52,2 i va tancar el podi Clara Bettega al parar el crono en 53.52,3.

Top-5 per Orgué i Top-10 per als nois a Àustria

Després d’aconseguir aquests bons resultats en llarga distància, l’equip espanyol de fons de la RFEDI es va desplaçar a l’estació de Ramsau am Dachstein a Àustria per participar el diumenge 13 de gener en una prova FIS. En categoria femenina, amb una distància de 5 km, Laura Orgué va fer 4a amb un temps de 14:37.1. En aquesta prova, Orgué, va notar una mica el cansament de la prova del dia anterior però va aconseguir un resultat positiu. Tot i ser una prova amb un nivell una mica inferior a la Copa d’Europa, en aquesta ocasió, van participar corredors de més de 10 països diferents, fins i tot amb esquiadors de primera línia internacional. Entre els nois, Javier Gutiérrez va repetir la 5a posició del dia anterior, Ioseba Rojo va ser 7è, Vicenç Vilarrubla va acabar 8è i Imanol Rojo va acabar 9è.

Després d’aquests dos dies de competició, l’entrenador de l’equip nacional de fons, comentar els resultats dels esquiadors: "Estem molt contents amb la victòria de Laura i estem segurs que això li donarà molta confiança per les pròximes carreres. És molt important per a ella i també per als nois, que segur que encararan les proves de Copa del Món i els Mundials encara més motivats ".

Copa del Món els dies 19 i 20 de gener

Durant el cap de setmana, l’equip de fons es dividirà en dues per participar en dues curses diferents. Laura Orgué i Imanol Rojo correran a l’estació francesa de La Clusaz en una prova de Copa del Món. Per la seva banda, Gutiérrez, Vilarrubla i Ioseba estaran a Lienz, a Àustria, en una prova de llarga distància.