Laura Orgué finalitza 3era en la Copa d’Europa

La temporada de la Copa d’Europa d’esquí de fons ha finalitzat i la fondista catalana Laura Orgué del CEFUC ha aconseguit la 3era plaça.

L’estació italiana de Toblach va acollir l’última cita de la Copa d’Europa d’esquí de fons de la temporada 2012-13. Era una de les carreres més importants de l’hivern, ja que d’aquests resultats depenia la classificació final de l’any. Un cop celebrades les tres carreres, l’esquiadora catalana i membre de l’Equip Nacional d’Esquí de Fons de la RFEDI, va aconseguir acabar en 15a plaça i sumar els punts necessaris per acabar pujant al tercer esgraó del podi de la Copa d’Europa 2012-13.

Es tractava del que es coneix com un mini tour, com el que ja es va disputar a Rogla (Eslovènia). És a dir, tres carreres en tres dies, on en categoria femenina, la primera jornada es realitza un pròleg de 2,5 km, en la segona es recorren 5 km en estil clàssic i l’últim dia són 10km de persecució, en què les corredores surten per ordre de sortida segons el resultat de la cursa prèvia.

23a, 14a i top-15

D’aquesta manera, Laura Orgué va ser 23a en la primera cursa, un resultat bo tenint en compte que les distàncies tan curtes no són l’especialitat de la catalana. El segon dia, a la prova de 5 km, la corredora catalana va finalitzar 14a després de fer la cursa en un temps de 15:20.7. En l’última i definitiva prova, Laura Orgué va arribar a la meta en el top-15.

Finalment, després de la celebració de totes les carreres, la primera classificada de la Copa d’Europa ha estat Monique Siegel (Alemanya) amb 836 punts, el segon lloc per a la compatriota de Siegel, Sandra Ringwald amb una puntuació de 723 i el tercer lloc per a la catalana Laura Orgué (668). L’entrenador de la corredora de la RFEDI, Joan Erola, comentava la gran satisfacció de tot l’equip després d’aquest podi: "hem d’estar més que contents amb aquest resultat global de Laura, que a nivell internacional és de gran prestigi".

Vicenç Vilarrubla 34è

Els nois membres de l’equip de la RFEDI d’esquí de fons també van estar a Toblach. El català Vicenç Vilarrubla (CEFUC) va aconseguir una bona puntuació en la cursa de 10km clàssic, com també ho va fer Imanol Rojo (Salomon). Tots dos van ser els més ràpids al final del tour, Vilarrubla va finalitzar 34è i Imanol 43è. Javier Gutierrez (Rossignol) i Ioseba Rojo (Salomon) també van córrer i van acabar en les posicions 68è i 83è, respectivament.