Laura Orgué guanya el Campionat d’Espanya de Candanchú

Els Campionats d’Espanya de fons, que s’estan disputant a l’estació d’Osca de Candanchú, ja tenen al seu gran protagonista: Laura Orgué. Fins ara, l’esquiadora catalana, la més internacional de l’equip espanyol, ha pujat al més alt del podi. El primer dia ho va fer amb el relleu, el divendres en estil lliure i el dissabte al clàssic que s’ha disputat sobre una distància de 10 km.
 
Laura Orgué ha tornat a demostrar que és l’esquiadora de fons espanyola més completa en l’actualitat. La catalana de l’equip de la RFEDI, ja vencedora en la prova de 5 km estil lliure, ha tornat a fer aquest dissabte una nova demostració de la classe que atresora imposant també en la prova de clàssic. Orgué ha guanyat amb un temps de 31m32s1, amb àmplia avantatge sobre la segona classificada, la seva companya de delegació Berta Morral, que va entrar a 4m23s9. La medalla de bronze i la va adjudicar la basca Maialen López, a 5m26s.
 
En la competició masculina, el triomf va ser per al càntabre Javier Gutiérrez que ha fet un crono de 39m56s6 seguit del català de la Seu d’Urgell Vicenç Vlarrubla, amb 40m05s8 i el tercer al podi va ser el basc Ioseb Rojo amb 40m44s1. Tots ells formen part de l’equip de fons de la RFEDI.
 
En la resta de categories en competició en el circuit de La Tuca, que es troba a 1.900 m d’altura, s’han vist duels molt renyits. En cadets dames ha guanyat l’aragonesa Jara Minchot amb un temps de 19m04s6 i en homes cadets el millor ha estat Julen Armendariz, de la federació catalana, amb 24m04s6. En infantils 2 la guanyadora ha estat l’aragonesa Ane GOROSTEGUI amb 27m31s5 i en infantils 1 ha resultat campiona d’Espanya la catalana Mònica Doria con13m43s1. En nois infantils 2 el millor ha estat l’aragonès Andrés Sánchez amb 23m03s.5 i en infantils 1 el campió d’Espanya ha estat Gral Sellés amb 12m29s.8.
 
Aquests Nacionals estan permetent veure en acció als millors fondistes d’Espanya i ha la juventud de diverses federacions que estan en Candanchú amb la intenció de consolidar, entre els millors, a diverses promeses. El Nacional es tancarà demà diumenge amb les proves de relleus, de tres postes de cinc quilòmetres per als infantils, amb el primer relleu en estil clàssic i els dos següents en lliure, i de tres postes de cinc quilòmetres en categoria absoluta, una prova de caràcter mixt en la qual el primer relleu serà en estil clàssic i per part d’un home, el segon relleu, per una dona en estil lliure i el tercer, per un home i en lliure.
 
CALENDARI
Diumenge, 27
Relleus 3x5km. Infantil Homes dames (1clàssic, 2 i 3 lliure)
Relleus Absoluts mixtos 3x5km. (Clàssic Home, 2 ª Dama en lliure i 3r
Home lliures)