Maeva Gallarda i Joan Farrés proclamats Campions d’Espanya

Els patinad@rs catalans aconsegueixen 5 podis al Campionat d’Espanya de la disciplina.

Aquest cap de setmana la ciutat de San Sebastià ha estat la seu del Campionat d’Espanya de patinatge artístic sobre gel amb els millors patinadors i patinadores nacionals. La competició, sota l’organització de la Federación Española de Deportes de Invierno (FEDH) i el club de patinatge Txuri Berri, va tenir lloc al Palau de Gel Txuri Urdin i va acollir més de 60 esportistes individuals, entre ells 20 procedents de clubs catalans, quatre parelles i tres equips de patinatge sincronitzat.

De la FCEH van prendre part els Júniors Ton Cónsul (FCB), Aleix Gabara (FCB), Alexandru Ilici (CEGVA), Maeva Gallarda (CEPAP), Júlia Ribas (FCB), Marta Guinovart (FCB) i Laia Bertran (CEPAP). En categoria Novice Advance, Anna Bertran (CEPAP), Daniela Blanco (FCB), Mónica Carratalà (FCB), Iria España (CEGVA), Marta Joly (FCB), Martina Mancusi (FCB), Ingrid Riera (FCB), Griselda Serrallach (CEGVA), Ariadna Sibera (FCB), Joan Farrés (FCB) i Arnau Joly (FCB).

Maeva Gallarda (CEPAP) i Joan Farrés (FCB) Campions d’Espanya 2015-16

La patinadora catalana Maeva Gallarda del CEPAP i el patinador del FCB Joan Farrés van assolir a Sant Sebastià el títol de Campions d’Espanya de patinatge artístic sobre gel 2015-16 en les seves respectives categories. Joan Farrés es va dur la medalla d’or en Advancef Novice Masculí amb un resultat de 83,57 punts, seguit del seu companya de club Arnau Joly (80,76). Maeva Gallarda va liderar la categoria Júnior femení, revalidant el seu títol de Campiona d’Espanya amb una puntuació de 118,83.‘Ha estat un Campionat molt competitiu, fins a l’últim segon no sabíem qui guanyaria. Però jo vaig fer el que havia de fer, és veritat que no vaig arriscat molt, vaig preferir assegurar i això em va portar al mes alt del podi’, explica Maeva.

La catalana Anna Beltrán (FCB) va fer bronze en la categoria Advance Novice femení, categoria en la qual la patinadora Martina Mancusi (FCB) va assolir la millor marca de l’open general. Finalment, la delegació catalana va prendre part en la categoria Júnior Masculí en la que va assolir dos podis de la mà dels patinadors blaugranas Ton Cónsul (2n) i Aleix Gabara (3r). Alexandru Ilici (CEGVA) es va classificar en la 6a posició de la categoria.

Altres campions

La madrilenya Laura Barquero es va proclamar Campiona d’Espanya de la categoria Novice advanced, amb una puntuació total de 87.70, segona també de Madrid Belén Álvarez 84.29 i tercera la catalana Anna Beltrán 83.28.

La madrilenya Sonia Lafuente  amb 148,83 punts va tornar a revalidar el seu títol de Campiona d’Espanya de patinatge Sènior, davant de la també madrilenya Marta García amb 139,36 punts. Seguint en Sènior, els campions d’Espanya per parelles van ser els bascos Aritz Maestu i Marcelina Lech i la dansa va ser per a la madrilenya Celia Robledo i l’aragonès Luis Fenero. En parelles júnior la victòria va ser per a la madrilenya formada per Dorota Broda i Pedro Betegón. Així mateix, els aragonesos Amelie Giraudón i Jaime García van aconseguir la victòria però en Dansa Junior.

El Campió del món i tres vegades d’Europa, el madrileny Javier Fernández, no va defraudar, proclamant-se campió d’Espanya per sisena vegada amb una puntuació total de 295,37 punts.

En patinatge sincronitzat, el Team Fusió en sènior, Team Mirum en júnior i el Team Sapphire en novice advanced, han aconseguit proclamar-se campions d’Espanya.