Més de 2.000 escolars van a divertir-se a la neu amb motiu dels Mundials de La Molina gràcies a SnowKidz, una acció conjunta entre la Federació Catalana, l’estació ceretana i la FIS

ElsIXCampionatsMundialsSnowboardlaMolina2011estancomptantaquestsdiesambunsaficionatsmoltespecials: elsescolarscatalans. Mésdedos milersd’ells acudiranalllargd’aquestasetmanaal’estacióceretanaperpresenciaruna jornadadelacompeticiói, així, poderviureendirecteaquestgranesdevenimentesportiu. Per a moltsd’ellsestractadela seva primeraexperiènciaa la neu. L’acció, ideadaperlaFederacióCatalanaEsportsd’Hivern (FCEH) icompartidala Molina, esdiuEscoles de Campionat portaAlsNensalaneu‘ i s’inspiraen unprojectedelaFISanomenatSnowkidzperaproparalsméspetitsaun móni a unessensacionsnoves.  

 Més de 2.000 nens i nenes de 40 escoles catalanes han vingut al Mundials de la Molina amb les seves escoles per veure les proves, participar d’activitats relacionades amb la neu i assistir a sessions informatives sobre aspectes relacionats amb la seguretat a les pistes. Aquesta acció forma part d’un programa global creat per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) que es diu SnowKidz i que té per objectiu el coneixement de la neu per part dels nens i les nenes i la seva familiarització amb els seus esports, de cara a iniciar-los en aquest disciplines i fer pedrera.
La FIS, que aprofita els grans esdeveniments per promocionar el seu SnowKidz, va atendre el projecte i va aportar material seu (carpa, banners, banderes, etc) per decorar l’espai.

El projecte va néixer quan la FCEH i La Molina van creure interessant fer una acció conjunta per informar a totes les escoles de Catalunya que, durant la setmana dels Mundials Snowboard FIS La Molina 2011, es farien activitats enfocades als nens, i que estaven totalment convidats a participar. Sota el lema ‘Escoles d’Campionat … porta Als Nens a la neu’, s’ha aconseguit que totes les escoles de l’àrea de Barcelona o Ripollès tinguin el bitllet de tren gratuït gràcies a Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i que totes les escoles de proximitat (Cerdanya i Berguedà) disposin d’un bus, també gratuït, per a acostar-se a l’estació.

Al Snowkidz de la FCEH s’han preparat activitats relacionades amb la neu, encara que algunes les han hagut de reconduir per la seva escassetat durant aquests dies. Entre aquestes activitats destaquen les següents:

– Circuit d’agilitat i equilibris amb material utilitzat per entrenar en els esports d’hivern
– Lliscament amb trineus
– Guerra de neu i jocs amb pilotes
– Lliurament d’informació de la FCEH i els seus esports: breu descripció de cada esport, material i equipament, tipus de neu, seguretat a pistes …
– Lliurament d’un dossier als alumnes: amb jocs, dibuixos per pintar, concurs relacionat amb els esports d’hivern, diccionari del surfer …
– Sorteig de material SnowKidz

A més de la SnowKidz de la FCEH, els nens visiten el poble, miren els Mundials, animen als corredors i demanen autògraf. A la carpa que La Molina ha preparat per a ells mengen i fan una petita xerrada on els expliquen coses relacionades amb el surf de neu i les carreres que es fan cada dia.


Un cop finalitzats els Mundials, la FCEH farà un recull d’informació i de fotos de tots els nens que han passat pel SnowKidz, informe que serà enviat a la FIS.