Mor el Sr. David Moner i Codina, gran referent de l’esport federatiu català

Ens ha deixat un home d’Esport. David Moner i Codina, President de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, President de les Federacions de Rem i Natació i per sobre de tot, suport incondicional d’Esportistes, Clubs i Federacions. Sense el seu lideratge, l’Esport Català no hagués arribat on ara és. Sense els seu suport i els seus consells, no seríem on som. David, descansa en pau.  La FCEH i tota la família dels esports d’hivern se sumen al dol de la família, amics i món de l’esport en general.

L’esport català està de dol pel decés del Senyor David Moner i Codina, President d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC). El Sr. Moner va ser President de la UFEC durant 17 anys i una figura clau en el creixement de l’esport català federatiu. Gran aficionat a l’esport, va ser nedador i jugador de waterpolo del Club Natació Banyoles, del qual també va ser entrenador. Va ser en aquest mateix club on va iniciar la seva etapa com a directiu, ocupant més tard el càrrec de president de la Federació Catalana de Rem i de la Federació Catalana de Natació, entre d’altres càrrecs directius.

Soci d’honor de nombrosos clubs, va ser guardonat amb les més altes distincions esportives, com l’Ordre Olímpica d’Argent, els Anells d’Or del CIO, la Creu de Sant Jordi 2010 de la Generalitat de Catalunya o la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu de la Ciutat de Barcelona. El passat mes de juliol de 2014, quan va deixar el càrrec com a president de la Unió de Federacions, va ser nomenat President d’Honor de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i va rebre la Medalla d’Or per la seva trajectòria durant més de 60 anys en pro de l’esport català i els 17 anys al capdavant de la Unió de Federacions.

Llicenciat en Dret, Moner va ser membre del Tribunal d’Arbitratge del Comitè Olímpic Internacional (COI), el qual va ser guardonat amb l’Ordre Olímpica de Plata. També va rebre la Medalla de Plata al Mèrit Esportiu de l’Ajuntament de Barcelona, Medalla d’Or de la FC de Rem, la Medalla d’Or de la Federació Espanyola de Natació, les Anelles d’Or del Comitè Olímpic Internacional, medalla d’Or al Mèrit Esportiu de la Ciutat de Barcelona, medalla de l’Esport de les Comarques de Girona i la Creu Sant Jordi el 2010 per la promoció i la projecció internacional de l’esport català. 

La Federació Catalana d’Esports d’Hivern (FCEH) va homenatjar la passada temporada la seva dilatada trajectòria en el món de l’esport associatiu a Catalunya. La FCEH i tota la família dels esports d’hivern se sumen al dol de la família, amics i món de l’esport en general.