Nil Llop es penja la primera medalla espanyola en la història del long track

El velocista català es va quedar a menys d’un segon de la mínima per competir a la Copa del Món Júnior, quan encara li queden dos anys en la categoria.

Després que el patinador de velocitat del Barcelona Short Track Nil Llop aconseguia el passat cap de setmana les primeres medalles espanyoles (plata i bronze) en la història del short track en una prova continental (Copa d’Europa ISU), aquest cap de setmana el català ha tornat a fer història. L’atleta de l’equip de tecnificació de la disciplina, el passat diumenge 28 de febrer, aconseguia  la primera medalla espanyola mundial en la disciplina de Long Track amb una plata en el 500 metres de la Viking Race Thialf de Heerenveen. Alhora Nil aconseguia la tercera millor marca mundial de l’any i la segona millor europea en la seva categoria de Júnior D. ‘Estic molt satisfet i fins i tot sorprès dels resultats tant bons. Ens demostra que el treball amb la Sandra Gómez és perfecte i que estem en la bona línia, tot i les dificultats en els nostres entrenaments al gel’, explica Nil.  

Aquestes medalles són molt importants pel projecte esportiu que necessita sí o sí més hores de gel i representen molt per un conjunt d’atletes que, com el Nil,  només fa dos anys que formen part del programa de tecnificació de Patinatge de Velocitat (Short Track) de la FCEH. Actualment són 10 els patinadors que formen part d’aquest programa ( 5 més que el darrer any) i tots disposen de la marca mínima que els hi permetrà participar a la Copa d’Europa durant aquesta temporada. Aquest esportistes són Roger Vallverdú, Victor Martinez, Nil Llop, Rafael Heredia, Stephane Barbera, Joan Manuel Coria, Arnau Coria, Ainoa Carreño, Teresa Moreno i Alez Nieto. Les expectatives posades en aquestes esportistes són molt positives donat els èxits internacionals que ja han assolit molt d’ells i els que poden assolir encara. També va ser meritòria l’actuació de l’esportista Rafael Heredia en aquesta Copa d’Europa, que va quedar el 12è de la general amb un 7è lloc als 1.000 metres i un 10è als 500 metres.