Noves pistes d’estacions catalanes homologades per la FIS

Pistes de les estacions catalanes de Masella i Port Ainé han estat recentment homologades per la Federació Internacional d’Esquí (FIS) per a competició. Una tercera pista, la del Llop de Port del Comte, en tràmit i pendent de resolució.

Aquestes noves pistes homologades se sumen a “La Pala” de l’estació de Núria que es va homologar la temporada passada i on es va disputar el Campionat de Catalunya d’esquí alpí màsters i també la pista Estadi de Vallter 2000 homologada la temporada 2008-2009.

Aquestes homologacions són el resultat d’un projecte que va iniciar la FCEH ara fa set anys per aconseguir que totes les estacions del Pirineu català comptessin amb pistes homologades per a la pràctica de la competició. En aquell moment només hi havia pista homologada a La Molina i a Baqueira Beret i ara per ara, totes les estacions alpines catalanes disposen d’instal·lacions que acompleixen els requisits marcats per la FIS. Port del Comte també va fer la sol·licitud per homologar la pista El Llop i està pendent d’aprovació, tot i que amb tota certesa serà afirmativa ja que la pista reuneix les condicions i característiques necessàries. Està previst que Port del Comte aculli un eslàlom dins el circuit de proves FIS el 12 i 13 de març.

Amb tot, aquestes noves homologacions permeten tenir cada vegada més pistes adequades per a la competició i per tant, també per a la millor qualitat dels entrenaments dels joves esportistes de base que comencen.

Més informació a la web oficial de la FIS:

http://www.fisski.com/uk/disciplines/alpineskiing/homologations.html?listid=&place=&gender=ALL&discipline=ALL&homolog=&nat=spa&sector=AL&Search=Search