Objectius dels esportistes catalans que integren els equips RFEDI

Els esportistes catalans d’esquí alpí de la FCEH Joaquim Salarich, Alex Puente, Núria Pau i Júlia Bargalló sumen molts dies de pretemporada abans de les primeres competicions i tenen ja objectius clars. 

Més de 10 concentracions en neu 
L’equip masculí d’esquí alpí de la Real Federación Española de Deportes de Invierno (RFEDI), format pels catalans Joaquim Salarich, Alex Puente i el basc Juan del Campo, va iniciar la pretemporada al mes de maig i ja porten cinc concentracions físiques entre el CAR de Sant Cugat i el CAR de Sierra Nevada. En neu, han sumat 30 dies entre Hintertux (Àustria), Saas-Fee (Suïssa) i Wittenburg (indoor a Alemanya). Les esquiadores catalanes de la FCEH components de l’equip estatal femení, Núria Pau i Júlia Bargalló, han tingut 6 stages físics en els diferents CAR i 3 d’esquí a Saas Fee. Mariona Boix, per la seva banda, segueix amb la rehabilitació específica a la Clínica Nasser.

Objectius de l’equip masculí RFEDI
Àngel Calero, un dels tècnics RFEDI de l’equip masculí, comenta que ‘els nois tenen com a objectius aconseguir estar entre els 30 primers en alguna prova de Copa d’Europa en les disciplines d’eslàlom i Gegant i també tenir les seves primeres experiències en Copa del Món en les disciplines tècniques ‘. De forma individual Joaquim Salarich assegura que els seus objectius personals són ‘regularitat en la Copa d’Europa en SL i acabar en el top 30 de la general’. ‘També començar a agafar experiència en la Copa del Món’.

Objectius de l’equip femení RFEDI 
El tècnic de l’equip femení de la RFEDI, Joan Orriols, explica que ‘en general l’equip ha de créixer tècnica, física i mentalment per poder ser competitius en el circuit FIS A’ i afegeix que ‘a partir d’aquí, l’objectiu és baixar en el Rànquing mundial en top 250 del món en disciplines tècniques i top 275 en disciplines de velocitat ‘. Pel que fa a Copa Europa, comenta que ‘seria bo puntuar i estar en el Top 30 en les disciplines tècniques i entrar en el Top 60 de la general’.

De forma individual, l’esquiadora de la FCEH Núria Pau se centrarà més en la disciplina de SL, ‘però no descartem també bons resultats en GS’, assegura el tècnic. Júlia Bargalló, per la seva banda, focalitzarà la temporada a GS i SG, i també té com a objectiu entrar al Top 15 al Mundial Júnior de Sochi’16. I Mariona Boix, per ara està en procés de rehabilitació d’una forta lesió i el seu objectiu és apropar el màxim possible al nivell de les seves companyes. Joan Orriols assenyala que ‘esperem que al novembre comenci una altra vegada a entrenar de manera regular a la neu’.

Més estades d’entrenaments
Durant els següents mesos i abans de començar les competicions FIS a novembre, està previst que tots dos equips facin estades d’entrenaments físics i tècnics en neu, a més de l’activitat física que dugueren a terme de forma independent quan no estiguin concentrats.

Setembre

  • Del 7 al 14 Concentració Neu a Saas Fee (F)
  • Del 17 al 21 Concentració Físic en CAR Sant Cugat (M)
  • Del 27-06 octubre Concentració Neu a Saas Fee (M)

Octubre

  • Del 7 al 15 Concentració Neu a Saas Fee (F)
  • De l’11 al 12 Concentració Físic en CAR Sant Cugat (M)
  • Del 15 al 25 Concentració Neu a Soelden o Hintertux (M)
  • De l’21-01 novembre Concentració Neu a Saas Fee (F)

Novembre

  • Entrenaments i competicions a Escandinàvia (M)
  • Entrenaments i competicions FIS i Copa Europa en Hemsedal i Trysil (F)