Podis de la delegació catalana a Innsbruck 2016

Des de l’11 i fins al 16 de gener se celebra a Innsbruck el 7è Internacional Children’s Games 2016. Hi van participar una delegació de la ciutat de Barcelona integrada per 16 esportistes de la FCEH que van assolir 8 podis. 

En la prova d’esquí de fons d’estil clàssic celebrada el passat dimecres 13 de gener a Innsbruck la fondista del BELLVER Maria Sellés va aconseguir la medalla de bronze. El fondista Miquel Auladell del PEC va fer quart i Maria Iglesias del ANEC desena i Martín Morales trenta-dotsè. També es va celebrar el mateix dimecres la prova dels 500 metres en la disciplina de Long Track, on el nostre patinador de velocitat Rafael Heredia va assolir també una medalla de bronze. El seu company Nil Llop va assolir una cinquena posició i Ainoa Carreño la novena. Però això no s’acabava aquí, en la prova dels 2.000 metres més sortida en massa d’aquesta disciplina, Rafael Heredia es va endur la plata i Nil Llop el bronze. En esquí alpí es va celebrar el gegant masculí i femení a una màniga i no es van assolit podis. Els resultats dels nostres esportistes en aquesta displina van ser: Jana Suau setena, Jordi Beascoechea dotzè, Ana Vidaor setzena, LLuis Relat divuitè, Adriana Bisbe trenta-tresena, i Alfred Prieto trenta-cinquè. Finalment es va disputar el programa curt de patinatge artístic sobre gel on les patinadores Ingrid Riera i Marta Joly van assolir les millors marques de l’equip català en aquesta disciplina. Ingrid va classificar-se en sisena posició i la seva companya Marta va finalitzar novena d’un total de 31 patinadores. Arnau Joly va assolira la cinquena posició de nou. 

Dijous 14 de gener la delegació catalana va tornar a competir i a triomfar. El podi en aquest dia de competició va venir de la mà de la corredora d’esquí alpí del CEAC Adriana Bisbe, que va assolir el bronze en la prova de Paral.lel per equips. També va tornar a la pista de gel el conjunt català: La patinadora del FCB Ingrid Riera va aconseguir la sisena plaça mentre que la seva companya Marta Joly la tretzena. En esquí de fons es va celebrar la prova més ràpida de fons, l’Sprint, masculina i femenina. El corredor Miquel Auladell va aconseguir la tercera posició del grup però només es classificaven els dos primers per la final i es va quedar fora. El seu company Martin Morales sí que es va classificar com a segon, va passar a les semifinals i a les finals B, però finalment a la classificació general va fer un novè lloc. Pel que fa a les noies fondistes tant la Maria Iglesias com la Maria Selles van fer molt bones posicions arribant també a les semifinals, on malauradament una enganxada d’esquís els va deixar fora de les posicions de podi. 

L’últim dia de competició a Innsbruck va ser divendres 15 de gener. Es va disputar la prova de relleus d’esquí de fons per equips integrats per esportistes de diferents nacionalitats. El grup de relleus on participava la corredora de fons Maria Sellés va assolir la medalla de bronze, el grup de Miquel Auladell va quedar quart, el de Martín Morales desè i el de Maria Iglesias tretzè. Seguidament es va celebrar la prova per equips de Long Track on la FCEH va assolir el seu primer or de la mà d’Ainoa Carreño. El seu company Rafael Heredia va tornar a fer podi amb el seu equip, aquest cop una plata. Finalment en patinatge artístic sobre gel, en la prova masculina, Arnau Joly es va dur una cinquena posició i les patinadores Ingrid Riera i Marta Joly es van dur la sisena i la tretzena plaça, respectivament. 

En les disciplines de neu han competit els esquiadors d’alpí catalans Jana Suau (GRANUEC), Jordi Beascoechea (LMCE), Lluis Relat (CANMC), Alfred Prieto (CANMC), Ana Vidaor (CAEI) i Adriana Bisbe (CEAC) i els fondistes Maria Iglesias (ANEC), Miquel Auladell (PEC), Martín Morales (BELLVER) i Maria Sellés (BELLVER).En les discplines de neu la FCEH està representada pels patinadors d’artístic del Fútbol Club Barcelona Ingrid Riera, Arnau Joly i Marta Joly i pels patinadors de velocitat Rafael Heredia, Ainoa Carreño i Nil Llop.  Tots els esportistes estan acompanyats dels tècnics Judith Lluent (Esquí Alpí), Sandra Gómez (Patinatge de Velocitat), Marta Andrade (Patinatge artístic sobre gel) i Marc Puigsubirà (Esquí Fons). 

Aquest jocs infantils d’hivern, considerats els jocs de la joventut però en edat infantil, promouen els valors de l’esport com a instrument per reunir joves esportistes de tot el món. Acullen més de 1.000 atletes, d’entre 12 i 15 anys, i entrenadors procedents de fins a 55 països. 

Enllaços relacionats
Resultats