Proclamats els Campions i Campiones de Catalunya 2016 a Puigcerdà

La Copa Puigcerdà ha estat la segona prova puntuable de la Lliga Catalana de Patinatge Artístic sobre gel 15-16. Van participar prop de 60 patinadors i patinadores procedents de tres clubs catalans: CEPAP, CEGVA i FCB. En la categoria més alta i internacional de Júnior ISU es van proclamar Campions de Catalunya Laia Bertran i Aleix Gabara.

Del 26 al 28 de febrer el C.E. Patinatge Artístic Puigcerdà i la FCEH van dur a terme una edició més de la Copa Puigcerdà de patinatge artístic sobre gel, aquest any Campionat de Catalunya de la disciplina i oberta només a les categories Nacionals i Internacionals de Clubs pertanyents a la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH): 2a Categoria, Debs,Basic Novice, Novice Advanced, Junior ISU, Sènior ISU i Parelles de Lliure i Parelles de Dansa tant femení com masculí, permetent la participació de tots els clubs de la resta de comunitats autonòmiques. Per a les categories autonòmiques A i B d’aquesta Copa Puigcerdà era permesa la participació dels clubs pertanyents a la FCEH i els clubs de la Federació Andorrana d’Esports de Gel, segons acord entre les dues federacions.

Podis Campionat de Catalunya 2016

Hi van participar part prop de 60 patinadors i patinadores de clubs catalans en les diferents categories convocades. Pel que fa a la classificació d’aquest Campionat de Catalunya, en categoria Escola Femení, la primera classificada i campiona de Catalunya va ser Laia Puntí del CEPAP i la subcampiona Marina Revilla del FCB. En Escola mascuí el campió va ser Daniel Odriozola del CEGVA. En Debutants Femení, la patinadora del CEPAP Mariona Carpio es va dur la primera posició, seguida de les patinadores del FCEB Carla Sánchez i Noa Barcons. En Debutants Masculí Pau Vilella del CEPAP es va proclamar campió, seguit de Guiu Oliver del FCB i Telmo Ripa del CEGVA. Irene Aris del CEGVA es va dur la primera plaça en la categoria Benjamí Femení, seguida de la seva companya de club Nora Olivella i de Laura Fluvià del FCB que va quedar 3a classificada de Catalunya. En Aleví Femení, la patinadora del FCB Annika Huestis es va proclamar primera de Catalunya, seguida de Giovanna Orsoni del CEPAP i Clara Royo del FCB. Pel que fa als Alevins Masculins, Martí Alonso del CEGVA es va proclamar Campió de Catalunya en solitari. Maria Medina i Eva Martínez del CEPAP es van classificar en primera i segona plaça en la categoria Cadet. En Júnior Sènior  A Femení Ona Fernández del CEPAP va guanyar el Campionat i Alba Sastrada del CEGVA va quedar subcampiona. La patinadora Naia España del CEGVA es va proclamar Campiona de Catalunya en Debs A Femení, mentre que Clara Fernández del CEPAP ho va fer en categoria Infantil A, seguida en segon lloc de Ares Capdevila i en tercer lloc de Claudia Capdevila  del CEGVA. En 2a Femení Maria Rodríguez del FCEH es va proclamar Campiona igual que ho feia Erika Riera del mateix club en Basic Novice B, seguida en segona posició de Fanny María Aranda i Anna Royo, les dues del FCB. En Basic Novice B Masculí, el podi català va ser Eric Alis del CEPAP primer classificat i Jan Vilella, també del CEPAP, segon. En Advance Novice Femení Martina Mancusi del FCB es va proclamar Campiona, seguida de la seva companya Ingrid Riera i Anna Bertran del CEPAP, mentre que en Masculí el primer classificat va ser Arnau Joly del FCB. En Júnior, Aleix Gabara del FCB Laia Bertran del CEPAP es van dur la primera posició mentre que Alexandru Ilici del CEGVA es proclamava subcampió de la categoria. Finalment, en Debs Júlia Rodríguez del FCB va ser primera, Alexandra Martínez del FCB segona i Mireia Puntí del CEPAP tercera.

La Copa Puigcerdà, a més de puntuar per al rànquing de la Federación Española de Deportes de Hielo, formava part del conjunt de proves de la LLiga Catalana de Patinatge Artístic sobre gel 2015-2016, juntament amb la Copa Cegva (celebrada a Vielha els passat mes de novembre), la VII Copa Canillo i la Copa Internacional Ciutat de Barcelona, previstes per als propers mesos de març i maig, respectivament.

La patinadora Júlia Ribas, Campiona de Catalunya Júnior 2015, no participava aquest any degut a la seva participació en la gala d’exhibició de la prova del Campionat del Món d’esquí que se celebra a Andorra en les mateixes dates. Maeva Gallarda del CEPAP, Campiona Júnior en la passada edició d’aquesta Copa Puigcerdà (l’any passat no va ser Campionat de Catalunya) i per dues vegades Campiona d’Espanya (2014 i 2015), tampoc va ser-hi en aquesta edició donat que estava participant a la competició internacional Memorial Hellmut Seibt a Àustria, amb el també patinador català Tòn Cónsul. Ton va quedar primer en el programa curt però en el lliure va fer alguns errors i va finalitzar 6è. Maeva va quedar 26a en el programa curt i no es va classificar per al programa lliure perquè només ho feien els 24 primers atletes.