Proclamats els podis de l’Aranskating 2015-16 celebrada al pla de Beret

Aquest diumenge 13 de desembre Baqueira Beret ha acollit l’Aranskating d’esquí de fons, prova inaugural dels circuits catalans de la Copa Catalana i de la Copa Nins 2015-16 de la FCEH.

La prova, organitzada per al Club Aranés d’Esports d’Iuèrn (CAEI), va ser la primera puntuable per a les dues Copes catalanes de la disciplina i va rebre la participació de 150 fondistes aproximadament, entre catalans i esportistes d’altres federacions autonòmiques. Hi van prendre part totes les categories: Veterans, Sèniors, Juvenils, Isard (U16), Sanglèrs (U14), Vops (U12), Lèbes (U10), Poriquets (U8) i Bacteries (U6) i es va disputar sota la tècnica lliure i a diferents distàncies, segons les edats dels corredors participants. 

Els corredors catalans van assolir més de 30 podis.

En categoria Veterans masculí el podi va set tot català amb Josep Llarden (ANEC) com a primer classificat, Ricard Miquel (P.E.C) segon i Lluis Trave tercer. En el podi femení, la corredora Marta Folch es va dur la primera posició. També va ser tot català el podi masculí de la categoria U-20, de la mà dels fondistes Sergi Brau (CENA), Oriol Llarden (ANEC) i Jordi Mayoral (CEFUC), i el podi U-14 masculí amb Martin Morales (BELVVER), Martí Forcada (P.E.C) i Bernat Selles (BELLVER). Un altre podi íntegrament català va ser el U-12 masculí on Roc Vilaró (BELLVER) va fer primer classificat, seguit de Marc Colell (CEFUC) i de Aniol Borell (P.E.C). Finalment, fondistes catalanes van ser també les protagonistes del podi U-10 femení: Berta Guitart (CENA), Martina Selles (BELLVER) i Laia Selles (BELLVER).  

En categoria Sènior cal destacar la primera posició de Marta Cester (CAEI) en femení,  i la segona del català Sadurní Betriu (CEFUC) en masculí. També en U-18 destacar la primera plaça assolida per Gral Sellés (BELLVER)  i Paula Martínez (CENA) i la segona per Marc Vidal (ANEC) i Rita Auladell (P.E.C). 

En U-16 els catalans també van assolir podi de la mà de Frances Colell (CEFUC) i Maria Selles (BELLVER), que van quedar primers classificats i de Maria Iglesias (ANEC) que va ser segona classificada en la categoria. En U-14 femení cal destacar més podis catalans com ara la segona plaça de Marta Moreno (CAEI) i la tercera de Jana Sellés (BELLVER).

En U-12 femení Eva de Hera (BELLVER) es va proclamar primera classificada, mentre que en U-10 masculí els protagonistes van ser Marçal Gabarro (CEFUC) i Pablo Moreno (CAEI), primer i segon classificat. En U-8 primeres posicions per Jofre Puig i Joana Puig (BELLVER) i segona per Roc Rafart. Finalment en categoria U-6 Ton Gabarro (BELLVER) es va dur la primera posició en masculí i Emma Andreu en femení. 

Enllaços relacionats
Classificació completa