Prop de 50 nois i noies participen al 2n Campus d’estiu

Amb el propòsit d’escalfar motors per a rebre la propera temporada d’hivern, la FCEH va organitzar, del 22 al 25 d’agost, el 2n Campus d’Estiu d’Esquí de Fons adreçat a nois i noies d’entre 9 i 17 anys que va acollir prop de 50 joves esquiadors dels clubs catalans i andorrans.

Tots ells van gaudir d’uns dies d’entrenaments i companyia a la casa de colònies situada a La Vall de Ridolaina al nucli de Sta Eugènia de Nerellà, municipi de Bellver de Cerdanya, a prop de les estacions d’esquí de La Masella i La Molina. 

Durant aquest dies d’estada al campus els joves esportistes van realitzar tot un seguit d’activitats: entrenaments de córrer, costes amb bastons, esquí de rodes, multisalts, exercicis d’equilibri, exercicis de pre-atletisme, i també, sessions teòriques i pràctiques de manteniment de material, parafinatge i enceratge. A més van treballar qüestions d’alimentació i comportament durant les curses. Cal destacar l’entrenament conjunt que es va fer el divendres dia 24 amb els esportistes del Centre de Tecnificació i Esquí-estudi de fons i biatló de Font Romeu-.

L’objectiu d’aquest campus ha estat fer uns entrenaments i establir contacte amb el membres catalans de l’equip espanyol d’esquí de fons: Vicenç Vilarrubla i Laura Orgué, l’equip nacional: Edu Pubill, Ferran Pubill, Christian Fernández i Josep Roch, i amb els tècnics catalans del Centre de Tecnificació.

L’organització d’aquest campus d’estiu va anar a càrrec del Cap de Comitè de la FCEH, Octavi Galceran, i la coordinació dels monitors de lleure a càrrec de Laia Aubert. 

Van participar esportistes dels següents clubs: 

Aran Nòrdic Esquí Club-ANEC
Club Esportiu Sant Julià-CESJ (Andorrà)
Club Esquí Bellver-BELLVER
Club Esquí de fons Urgellet Cerdanya-CEFUC
Club Esquí Nòrdic l’Arp-CENA
Club Esquí Puigcerdà-PEC