Prop de 80 múixers inscrits al Campionat de Catalunya

Santpedor acull una competició que ens apropa la natura i els valors de l’esforç.

Els proper cap de setmana, 21 i 22 de novembre, Santpedor acull el Campionat de Catalunya de Múixing i Canicross sobre terra, obert a totes les categories, i puntuable per a la 22a Lliga Catalana de Múixing. ‘Aquesta temporada hem volgut que el Campionat de Catalunya fos en un lloc cèntric per poder-ho acostar a tothom’. ‘Santpedor ens proporciona un circuit ràpid i obert per poder seguir als participants en cursa des de qualsevol lloc del circuit, això ho fa molt més emocionant pel públic’. explica la Cap de Comitè de la FCEH, Montse Claverol.

CET, estrena secció de Múixing
El club organitzador d’aquest Campionat de Catalunya és el Club Esquí Terrassa (CET), que tot i que s’estrena com a secció de múixing, és una entitat veterana en l’organització de curses de trineu amb gossos.
El calendari de competició arrencarà dissabte dia 21 al vespre, cap a les 17:00 hores, amb una etapa nocturna i clourà diumenge al matí amb un altre cursa que acabarà de decidir els Campions i Campiones de Catalunya d’aquesta temporada 15/16.

Disciplines que estan ressorgint
Les disciplines de Canicross i Múixing creixen a Catalunya. La temporada passada la FCEH va tramitar prop de 120 llicències federatives d’aquestes dues disciplines en totes les seves modalitats i categories, és a dir, múixers de llarga distància, de mitja distància i d’esprint. Tot i que a nivell de llicències encara es pot considerar que és un col·lectiu petit, ara és un moment on les disciplines de múixing canicross estan ressorgint. Des de fa un parell d’anys, hi ha un gran creixement de les disciplines petites com són el Canicross, el Bikejoring i el Patinet. Tot i així, les categories més grans, amb 4 gossos o més, també estan tenint més aficionats. A part dels esportistes federats, hi ha un gran creixement de practicants de Canicross a nivell popular.

Enllaços relacionats
Nota Informativa