Queralt Castellet guanya el Half Pipe d’Arosa

La jornada de dissabte no ha pogut ser més positiva per als riders catalans a la final de la Copa del Món, que s’està disputant a l’estació italiana d’Arosa. Castellet s’ha imposat en el Half Pipe femení. Pel que fa a Isaac Vergés, ha tingut una gran actuació acabant en la vuitena posició en el masculí.

Castellet va estar immensa i va vèncer a dues de les grans favorites aconseguint la millor puntuació en les dues rondes de la final. D’una banda, la campiona del món a La Molina el passat gener, l’australiana Holly Crawford, i també a la líder de la Copa del Món, la xinesa Xuetong Cai. Una gran actuació de la snowboarder catalana que s’ha emportat la primera posició amb una puntuació de 27 de la seva segona ronda i que ha demostrat que tant en el circuit americà com en el FIS està sempre entre les millors. Crawford ha quedat segona amb 25.5 i Xuetong ha estat tercera amb 24.7.

Pel que fa a Vergés, després de ficar-se brillantment en les finals amb una setena plaça, va aconseguir finalment classificar-se en la vuitena posició amb una puntuació de 21/08 davant els millors especialistes mundials, un nou salt endavant del jove català. El podi masculí el van ocupar tres suïssos: Iouri Podladtchikov (27/06), Jan Scherrer (27/02) i Patrick Burgener (26/09).

Dani Fernández, responsable tècnic de surf de neu de la RFEDI, comentava sobre Isaac que ‘en la primera ronda hem primat l’alçada i ha sortit bé aconseguint una puntuació de 21,8 que li ficaven en la sisena plaça’. A la segona ronda l’equip espanyol sabia que Isaac havia de jugar-si volia trepitjar el podi amb el que s’ha buscat trucs més tècnics i amb més rotacions. Segons Fernández Vergés ha sortit molt fort i en el primer 9, tot i realitzar-lo, ha tingut algun problema la qual cosa ha restat puntuació final. No obstant això, l’equip espanyol masculí estava molt content amb el resultat ja que en totes les participacions en Copa del Món de Vergés aquesta temporada ha aconseguit ficar-se en les finals amb el millor resultat en un 6 º lloc en l’HP de Bardonecchia (Itàlia).