representació catalana al Preolímpic d’Hoquei Gel Masculí

El director tècnic Nacional d’Hoquei Gel de la Federació Espanyola d’Esports de Gel (FEDH), Karlos Gordóvil, ha donat a conèixer la llista de 22 jugadors que formaran l’equip espanyol que prendrà part en el Preolímpic que se celebrarà del 8 a l’11 de novembre a Kíev (Ucraïna).

Espanya presenta un equip amb representació dels sis equips de la Lliga Nacional d’Hoquei Gel: (Escor-Auto Abendaño de Vitòria, Aramon Club Gel Jaca, Club Gel Puigcerdà, CHH Txuri Urdin, SAD Majadahonda i FC Barcelona).

En representació dels equips catalans els convocats són: Daniel Hilario (Club Gel Puigcerdà) Jorge Piñar (Club Gel Puigcerdà) Pablo Muñoz (FC Barcelona) Bastien Ribot Tona (Puigcerdà) Oriol Boronat (Club Gel Puigcerda).  Un altre català convocat és Carlos Quevedo, del Club Gel Puigcerdà però que no jugarà a l’equip espanyol si no a l’equip de Finlàndia.

La resta de convocats per formar part de l’equip nacional al Preolímpic d’Hoquei Gel Masculí són:  Ander Alcaine Luis Sokolov, Guillermo Betrán, Juan Brabo, Álex Vea, Eduardo Paz, Alejandro Hernández, Álvaro Monllor, Juan Muñoz Adrián González, Alejandro Pedraz, Gonzalo Ansa, Óscar Vázquez, Juan Bravo, Javier García Arias i Adrián Sosa.

Debut 8 de novembre

Espanya, que fa quatre anys va superar la primera ronda en el seu debut cap a uns Jocs Olímpics, ha quedat enquadrada en el Grup H al costat dels combinats d’Estònia, Polònia i Ucraïna en la segona fase del camí cap a Sotxi 2014, coneguda com Olympic Pre-Qualification.

Espanya, debutarà dijous 8 de novembre a les 19:00 h davant el combinat local, el més fort segons el rànquing de la Federació Internacional d’Hoquei Gel (IIHF), per jugar el divendres a les 15:00 al Palau dels Esports de Kíev davant Polònia i tancar la seva participació davant Estònia també a les 15:00 h.

A més del grup disputat a Kíev, també es posaran en joc aquest cap de setmana dues places, una en el Grup G, que tindrà lloc a Budapest (Hongria) entre l’equip amfitrió, Holanda, Lituània i Croàcia, i una altra al Grup J, que es jugarà a Nikko (Japó) entre els nipons, Gran Bretanya, Romania i Corea del Sud.

Fins ara ja s’ha jugat una primera fase en la carrera cap als Jocs Olímpics de Sotxi 2014, el Grup K, en el qual Croàcia es va imposar a Sèrbia, Mèxic i Israel.  

Enllaços relacionats:

Web del torneig