Salarich i Puente arrenquen la temporada amb l’equip estatal

Els esquiadors d’alpí catalans ja han fet 3 concentracions de físic i una d’esquí a Hintertuxer Gletscher, on han tingut el primer contacte amb la neu.

El passat dilluns 22 de juny, els mundialista Joaquim Salarich i l’olímpic Alex Puente, esportistes catalans que juntament amb el basc Juan del Campo formen part de l’equip B estatal d’esquí alpí de la Real Federación Española de Deportes de Invierno per a la temporada 2015-2016, van arribar a Hintertuxer Gletscher (Àustria) per començar els entrenaments. 

L’equip B, dirigit pels entrenadors Christian Leitner i Angel Calero, l’Skiman Guillermo Gallego i el preparador fisic Jesús Pérez, han realitzat tres concentracions de físic i una d’esquí per treballar la base de lineas i la col·locació sobre els esquis: ‘El més important és que hem pogut fer el primer contacte amb neu’, explica Salarich, qui afegeix que ‘la intenció dels components de l’equip de cara a la temporada 2015-2016 és estar regularment entre els millors de Copa Europa’. L’equip, que tornarà el proper 1 de juliol a Espanya, ha manifestat que ‘estem molt il·lusionats i molt contents amb el projecte esportiu de la RFEDI’. 

L’equip A masculí d’esquí alpí està format per l’esquiador basc Paul de La Cuesta. Per la seva banda, l’equip femení el formen les corredores de la FCEH Júlia Bargalló, Núria Pau i Mariona Boix, esportistes que ja van integrar el grup estatal la passada temporada també han començat a preparar-se físicament. 

Enllaços relacionats
7 catalans en les noves estructures esportives de la RFEDI