Tres catalans a la Copa d’Europa de Formigal

Pol Carreras, Ferran Terra i Xavier Salarich s’han estrenat avui 15 de març a les proves de gegant de la Copa d’Europa d’esquí alpí celebrada a l’estació aragonesa de Formigal on ha sortit victoriós l’italià Hagen Patscheider en el Gegant

Després d’una gran tasca de l’equip de pistes de Aramón Formigal per condicionar el traçat a causa de la humida meteorologia s’ha pogut veure un gegant molt disputat en el qual el millor dels esquidors catalans ha estat Carreras que ha aconseguit la 37a plaça, per davant de Ferran Terra (39) i Xavier Salarich (41).

Amb els tècnics de l’estació aragonesa afanyant a compactar la neu ha començat avui en un dia on la meteorologia ha respectat finalment l’horari de carrera. Però, no ha estat el millor dia per a Ferran Terra, que no han pogut quedar entre els 30 primers. L’esquiador català ha tingut un problema a la sortida de la primera màniga on se li han enganxat els bastons i això l’ha portat a un temps de màniga mediocre per al seu nivell de 55:47 a 2 segons del primer d’aquesta màniga, el francès Mathieu Faivre que ha marcat 53:44. Per la seva banda, el també català Pol Carreras, s’ha adaptat bé al traçat des de la primera porta i ha baixat amb un bon ritme i sense cometre errors i ha marcat un temps de 55:17. Xavier Salarich, per la seva banda, ha acabat amb un crono de 56:43.

A la segona màniga ha destacat l’italià Hagen Patscheider que, havent estat vuitè a la primera màniga, ha tret tota la seva sapiència esportiva i ha realitzat una increïble baixada en què ha marcat 52:23 per un temps total de 1:45:96. El segon en el podi ha estat el suís Justin Murisier que havia estat tercer en la primera i que ha estat prou hàbil per a realitzar una baixada de 52:84 per un temps total de 1:46:34. El tercer ha estat el joveníssim de 19 anys Mathieu Faivre que després de marcar el millor crono en la primera màniga en la segona s’ha confiat i ha fet 52:91 per 01:46:35, a només una centèsima de la plata.

En la segona màniga l’esquiador català que ha aconseguit millor resultat ha estat Pol Carreras que ha quedat en la posició 37 amb un temps de 1:49:34, seguit de Ferran Terra que ha marcat 53:95 per a un total de 1:49:42 acabant la cursa en la posició 39. Xavier Salarich ha estat el 42 amb 1:51:78.

Terra ha manifestat que en el Súper Gegant previst per al diumenge té clar que millorarà el seu resultat d’avui del qual no estava gens content. També té esperances en el Descens de dissabte, disciplina que ha entrenat bé aquest any i en la qual té dipositades grans esperances.

El guanyador de la disciplina de Gegant en aquesta Copa d’Europa d’esquí alpí ha estat el francès Alexis Pinturault que ha sumat un total de 595 punts. No ha competit en la cursa d’avui ja que s’havia assegurat la seva victòria després de realitzar una completa temporada en què ha aconseguit 6 podis en gegant en què ha sumat tres victòries.

Demà Super Gegant femení i Slalom masculí

Andrea Jardí ha vist com es cancel·lava definitivament el Descens i demà disputarà el Super Gegant. Jardí ha manifestat que espera que la meteorologia acompanyi al gran esforç organitzatiu d’Aramón Formigal.

 

A la imatge Pol Carreras. Crèdit de foto:Isaac Rojo.