Una competició molt valorada que va cloure ahir a La Molina

Després de tres dies de competició d’alt nivell, ahir es va celebrar les últimes proves i la festa de cloenda de la Copa del Món IPC d’esquiadors amb Discapacitat. Tots els esportistes participants han valorat molt positivament l’estat de les pistes i l’organització de la competició.     

Els esportistes participants han exhibit un gran nivell en les diferents disciplines disputades. La competició ha comptat amb la participació dels millors esquiadors amb discapacitat del planeta. En total han estat 80 atletes de 14 països diferents. La sensació generalitzada dels participants ha estat molt positiva, destacant especialment el bon estat de les pistes i l’organització de la Copa del Món.

Els dos primers dies de proves, dimarts i dimecres, es van disputar les proves d’Eslàlom (SL) en les diferents categories. Ahir, l’últim dia de competició, es va dur a terme el Gegant (GS) a l’Estadi de Competició de Comella-Estadi, una de les pistes preferides pels esportistes. Destacar que la segona mànega d’ahir va estar molt disputada en les categories homes de peu i asseguts. Posteriorment es va fer l’entrega de premis finals i l’acte de cloenda de la Copa del Món.

Classificacions IPC 3a Jornada

En aquesta última jornada de competició els gran protagonistes en categoria discapacitat visual han estat en femenines la russa Alexandra Frantseva i el guia Pavel Zabotin, que ha aconseguit la primera posició en els tres dies de competició. Respecte a homes s’ha viscut un gran duel entre el rus Valery Redkozubov que s’ha adjudicat dues de les proves per davant de l’olímpic Yon Santacana que es va adjudicar el gegant d’ahir.

En categoria asseguts la gran guanyadora ha estat la francesa Marie Bochet, que s’ha adjudicat dues de les tres proves celebrades. Ahir en el gegant només va poder ser segona. Referent a homes, el guanyador ha estat l’austríac Michel Gourley, encara que el gran triomfador d’aquesta Copa ha estat el rus Alexander Alybyev que es va adjudicar els dos eslàloms.

Respecte a la categoria asseguts, la guanyadora ha estat Kimberly Joines de Canadà que s’ha imposat aquesta vegada a la guanyadora dels dos eslàlom Anna Schaffelhuber. Pel que fa als homes, ha guanyat el suís Cristoph Kunz. Cal destacar que en aquesta categoria cap dels atletes ha pogut repetir pòdium.

CLASSIFICACIONS – IPC HOMES

Gegant (discapacitat visual)

1. Yon Santacana i M. Galindo (guia) (Espanya) 2:02:24
2. Valery Redkozubov i Viacheslav Molodtsov (guia) (Rússia), 2:10:42
3. Cristoph Prettner i Andreas Heinz-Erian (guia) (Àustria) 2:17:21

Gegant (de peu)

1. Michel Gourley (Àustria) 2:03:15
2. Vicent Gauthier-Manuel (França) 2:03:58
3. Michel Bruegger (Suïssa) 2:06:25

Gegant (asseguts)

1. Cristoph Kunz (Suïssa) 2:02:93
2. Taiki Morii (Japó) 2:06:21
3. Georg Kreiter (Alemanya); 2:06:71  

CLASSIFICACIONS – DONES

Gegant (discapacitat visual)

1. Alexandra Frantseva i Pavel Zabotin (guia) (Rússia), 2:18:01
2. Melissa Perrine i Andrew Bor (guia) (Àustria) 2:28:13
3. Kelly Gallagher i Charlotte Evans (guia) (Gran Bretanya) 2:33:31

Gegant (de peu)
1. Andrea Rothfuss (Alemanya), 2:14:10
2. Marie Bochet (França), 2:14:37
3. Solene Jambaque (França) 2:14:85

Gegant (asseguts)

1.Kimberly Joines (Canada) 2:26:13
2. Alana Nichols (Estats Units) 2:26:76
3 Laurie Stephens (Estats Units) 2:30:64

Per a més informació específica d’esport per a discapacitats: www.paralympic.org 

Cliqueu a sobre de les imatges per ampliar-les.