Una quinzena de patinadors de la FCEH participen al Campionat d’Espanya de Vielha

foto

Una quinzena de patinadors i patinadores provinents dels clubs catalans FCB, CEPAP i CEGVA participen aquest cap de setmana al Campionat d’Espanya que se celebra a Vielha i que compta amb un total de 124 inscrits.

Maeva Gallarda (CEPAP) i Joan Farrés (FCB) es van proclamar Campions d’espanya en la passada edició 2015-16 celebrada a San Sebastià. Joan Farrés es va dur la medalla d’or en Advanced Novice i Maeva Gallarda va revalidar títol en categoria Júnior. En total la delegació catalana va assolir 5 podis en aquests estatals.

Vielha ja està preparada per a la gran cita del patinatge espanyol. I és que aquest cap de setmana serà la capital del patinatge sobre gel nacional, gràcies a la celebració del Campionat d’Espanya al Palai de Geu de Vielha. La competició, sota l’organització de la Federación Española de Deportes de Invierno (FEDH), compta amb un total de 124 inscrits.

En el Campionat estaran presents els millors patinadors i patinadores nacionals liderats per Javier Fernández, triple campió d’Europa i doble Campió del Món, que després de vèncer els Grand Prix de Moscou i París i finalitzar quart a la final de Marsella, viatjarà a Vielha per intentar obtenir el seu setè títol nacional.

De la FCEH hi prendran part els júniors catalans Tòn Cónsul (FCB), Aleix Gabara (FCB), Alexandru Ilici (FCB), Griselda Serrallac (CEGVA), Júlia Ribas (FCB), Daniela Blanco (FCB), Mónica Carratalá (FCB) i Laia Bertran (CEPAP). En categoria Novice Advance els representants de la FCEH seran Anna Bertran (CEPAP), Marta Joly (FCB), Ingrid Riera (FCB), Ariadna Sibera (FCB), Arnau Joly (FCB) i Eric Alis (CEPAP).

També hi participaran els olímpics sènior Javier Raya, Sonia Lafuente, Felip Montoya, la jove Valentina Matos, i els júniors Héctor Alonso i Laura Barquero.

En Dansa participaran, entre d’altres, la parella de dansa formada per Olivia Smart i el català Adrià Díaz, Celia Robledo i Luis Fenero i Sara Hurtado i Kirill Khalyavin. Aquestes tres parelles de l’equip nacional opten per una sola plaça per a l’europeu i el mundial.
En parelles Júnior descaquem la participació de Ton Cónsul (FCB) amb la seva parella Alexanne Bouillon.

En la passada edició d’aquest nacional el Campió del món i tres vegades d’Europa, el madrileny Javier Fernández, es va proclamar campió d’Espanya per sisena vegada amb una puntuació total de 295,37 punts.La madrilenya Laura Barquero es va proclamar Campiona d’Espanya de la categoria Novice advanced, amb una puntuació total de 87.70 i Sonia Lafuente  amb 148,83 punts va tornar a revalidar el seu títol de Campiona d’Espanya en Sènior. Seguint en Sènior, els campions d’Espanya per parelles van ser els bascos Aritz Maestu i Marcelina Lech i la dansa va ser per a la madrilenya Celia Robledo i l’aragonès Luis Fenero. En parelles júnior la victòria va ser per a la parella madrilenya formada per Dorota Broda i Pedro Betegón. Així mateix, els aragonesos Amelie Giraudón i Jaime García van aconseguir la victòria però en Dansa Junior.

5 podis de la FCEH en la passada edició dels estatals a Sant Sebastià

La patinadora catalana Maeva Gallarda del CEPAP i el patinador del FCB Joan Farrés van assolir a Sant Sebastià el títol de Campions d’Espanya de patinatge artístic sobre gel 2015-16 en les seves respectives categories. Joan Farrés es va dur la medalla d’or en Advancef Novice Masculí amb un resultat de 83,57 punts, seguit del seu company de club Arnau Joly (80,76). Maeva Gallarda va liderar la categoria Júnior femení, revalidant el seu títol de Campiona d’Espanya amb una puntuació de 118,83.  La catalana Anna Beltrán (FCB) va fer bronze en la categoria Advance Novice femení, categoria en la qual la patinadora Martina Mancusi (FCB) va assolir la millor marca de l’open general.
Finalment, la delegació catalana va prendre part en la categoria Júnior Masculí en la que va assolir dos podis de la mà dels patinadors blaugranas Ton Cónsul (2n) i Aleix Gabara (3r). Alexandru Ilici (CEGVA) es va classificar en la 6a posició de la categoria.