VALLGORGUINA ACULL EL XI CAMPIONAT D’ESPANYA SOBRE TERRA

Durant aquest cap de setmana la Asociación Española de Mushers, amb el patrocini del Consejo Superior de Deportes y la Real Federación Española de Deportes de Invierno, organitza a Vallgorguina (Barcelona) la XI edició del Campionat d’Espanya de Trineu amb Gossos sobre Terra, Gran Premi Affinity Advance.

La competició, que comptarà amb diferents circuits depenent de la categoria, es dividirà en dues jornades, la de dissabte i la de diumenge, que començaran a les 9 del matí.

Aquesta prova s’ha consolidat  com una de les més importants del ‘mushing’ nacional, aconseguint a les darreres edicions xifres de participació superiors als 100 equips i pràcticament 600 gossos. En aquest sentit, i com a mostra del creixement de la prova, a Vallgorguina s’espera un augment d’aquestes xifres.

Al GP Affinity Advance es disputaran tres modalitats diferents:

-Trineus/karts: vehicles de tres rodes conduits per una persona i entre 2 i 8 gossos.

-Bikejorking: un o dos gossos i una persona en bicicleta o patí.

-Canicross: una persona i un gos, tots dos corrents.

Pel que fa al traçat, els organitzadors han dibuixat un circuit de muntanya molt tècnic i ràpid. Depenent de les categories, hi hauran dos diferents pels adults (un de 6,45 kms. i altre de 7,92) i un pels participants de categoria infantil (de 1,5 kms.).