Velocistes de l’equip de tecnificació participen a l’ISU World Development Training Camp.

Els patinadors de velocitat tecnificats de la FCEH Ainoa Carreño i Rafael Heredia participaran aquesta temporada en la Copa del Món Júnior.

Del 3 al 10 de juliol va tenir lloc a la localitat d’Inzell (Alemanya) l’ISU World Development Training Camp, punt d’inici de la temporada de long track per als esportistes del Centre de Tecnificació de patinatge de velocitat de la FCEH i dels membres de la selecció espanyola júnior.

l’ISU World Development Training Camp és un programa de desenvolupament de long track subvencionat en part per la International Skating Federation (ISU) i la Federación Española de Deportes de Hielo (FEDH). El Training Camp consta de 3 estades, la primera que ja s’ha realitzat al juliol, la segona a l’octubre i per últim la tercera al gener, amb una durada de 10 dies cadascuna. Les concentracions consten de dobles sessions d’entrenaments en gel i en sec i una competició oficial que serveix per anar enregistrant les noves maques personals dels velocistes.

A la primera estada de juliol van participar sis patinadors de l’equip de tecnificació de patinatge de velocitat de la FCEH, que composen la selecció espanyola júnior: quatre nois i dos noies. Rafael Heredia, Nil Llop (que es recupera d’una fractura de clavícula), Ainoa Carreño, Alex Nieto, Stephane Barberà i Teresa Moreno

‘Va ser una setmana de treball molt intensa que va tenir la seva recompensa’, assegura Ruben Llop, Cap de Comitè de Patinatge de Velocitat de la FCEH.

El català Rafael Heredia va marcar el dia de la competició un crono de 40.99 en els 500 metres, una marca que li permetrà participar aquesta temporada en la Copa del Món Júnior. A més li podrà acompanyar en aquesta prova la també catalana Ainoa Carreño, que ja va obtenir la mínima en els 1.000 metres. La resta d’esportistes de tecnificació van assolir unes marques molt interessants tenint en compte que era la seva primera experiència en Long Track.

‘Es tracta d’un èxit important per al patinatge de velocitat, disciplina que segueix demostrant que amb molt pocs recursos el grup de tecnificació és capaç de treure resultats excepcionals’, conclou Llop. 

Recordem que el patinador de velocitat (Shortrack) Nil Llop, integrant de l’equip de tecnificació de la disciplina, aconseguia el passat 20 de febrer d’aquest any una medalla de plata en la prova dels 500 metres de la Copa d’Europa FIS de ShortTrack celebrada a Leeuvarden (Holanda): La primera d’un patinador de velocitat espanyol en una prova continental.