El IX Premi “Col·laboració i Esport” Dr. Pitu Figueras espera candidatures

foto

El guardó reconeix els valors de l’esport i la dedicació altruista que hi posen moltes persones per fer-lo créixer. L’ex-president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern i impulsor de les lligues catalanes d’esports d’hivern, Francesc Izard en va ser el darrer guardonat.

.

Tots els esports, i els d’hivern no en són cap excepció, evolucionen, progressen i s’obren a la societat gràcies a la feina que duen a terme un nombrós col·lectiu d’agents i entitats. Entre ells, aquells col·laboradors i voluntaris que dediquen les seves hores lliures a organitzar una competició, oferir ajuda a un col·lectiu vulnerable o aportar coneixement i experiència.     

Des del 2012, la FCEH impulsa el Premi “Col·laboració i Esport” Dr. Pitu Figueras, amb el desig de fer visible aquesta realitat, i retre-li el reconeixement que es mereix. Un guardó inspirat en una figura cabdal com el Dr. Figueras, carismàtic esquiador que va dedicar la seva vida a l’estudi i tractament de lesions produïdes durant la pràctica de l’esquí.

Totes les candidatures aspirants al premi es podran presentar fins al 28 d’abril (aquest inclòs).  Serà llavors quan un jurat, format per 5 persones relacionades amb els esports d’hivern, decidiran quina és la candidatura vencedora.

.

.

Diversitat de premiats

Des que engegués el guardó la temporada 2012-2013, el perfil de premiat/da ha estat ben diverses, reconeixent les múltiples i diferents tasques que es poden dur a terme fins d’un mateix àmbit esportiu. Entre altres, han rebut el premi l’Associación Volentaris Val d’Aran, pels seus projectes esportius i socials en aquesta comarca; Antoni Puig, figura clau en l’evolució de l’esquí català i la seva internacionalització; i la Sylvana Mestre, professional amb una destacada i àmplia trajectòria internacional en l’accessibilitat i la inclusió de les persones amb discapacitat en l’esport.

Procediment

Les candidatures s’han de presentar a la FCEH o a través del correu electrònic premsa@fceh.cat, aportant complet el document disponible a la pàgina web. La data límit per presentar els candidats és divendres 29 d’abril (aquest inclòs).

Un cop recollides totes les propostes, un jurat valorarà el candidat més idoni, que rebrà el característic guardó en el marc del tradicional Lliurament de Premis de la FCEH que posa el punt final a la temporada.

.

Palmarès

Temporada                                      Guardonat/s

2012-13                             El descens infantil de La Molina

2013-14                             Sr. Guillem Salmerón i el seu equip

2014-15                             Associación Volentaris Val d’Aran

2015-16                             Sr. Agustí Juan i Segarra

2016-17                             Sra. Sylvana Mestre i Alexander

2017-18                             Sr. Antoni Puig i Fontdevila

2018-19                             Sr. Josep Maria Sala i Albareda

2021-22                             Sr. Francesc Izard i Gavarró

.

Fotografia: Corriols de Llum | Toni Grases – Photoset.es

.

.