EL Lliurament de Premis Honorífics de la FCEH posa punt i final a la temporada 2021-2022

foto

El Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch va acollir ahir l’Assemblea General Ordinària i el Lliurament de Premis Honorífics de la FCEH de la temporada 2021-2022. La jornada de cloenda va estar marcada pels agraïments als Clubs per la tasca que duen a terme  i als  esportistes per la seva implicació. Durant l’acte es va fer entrega de les medalles de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC) als Campions Absoluts de Catalunya de les diferents disciplines d’esports d’hivern i el trofeus als clubs finalistes de les lligues i circuits catalans. A més, es va guardonar a Francesc Izard amb el Premi Col·laboració i Esport Dr. Pitu Figueras i es va atorgar el Premi Esperit Esportiu a l’esportista paralímpic Pol Makuri.

Passaven cinc minuts de les sis de la tarda quan el president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, el senyor David Samper, va engegar l’Assemblea General Ordinària del mes de Juny. Un acte dinàmic, àgil i visual que es no es va extendre més d’una hora. En ella, s’hi van aprovar tots els punts de l’ordre del dia i, a més a més, es va presentar la nova dinàmica de la federació, els reptes a curt i mig termini, i es va mostrar un petit tast de la nova imatge de la FCEH.

Un cop finalitzada l’assemblea, es va donar pas al Lliurament de Premis Honorífics de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern.

VIII Premi Col·laboració i Esport Dr. Pitu Figueras a Francesc Izard

El Premi Col·laboració i Esport Pitu Figueras vol fer visible i premiar el paper fonamental de totes aquelles persones que de manera altruista i voluntària col·laboren en l’organització  de competicions i en la promoció dels esports d’hivern. I enguany va ser atorgat a Francesc Izard.

Izard va ser un innegable líder i impulsor de dotze Lligues Catalanes dels esports d’hivern que encara perduren en l’actualitat. Va ser president de la FCEH durant dotze anys, i durant el seu mandat va integrar a la federació el salts d’esquí, el trineu amb gossos, la pulca escandinava, el patinatge artístic, l’hoquei gel, el surf de neu, el patinatge de velocitat i el bobsleigh.

Un premi que enguany va tenir com a membres del jurat el President del CEAC, Pere Torras; el Periodista de TV3, Toni Real; el President del CEC, Eduard Cayón; el Periodista de Catalunya Ràdio, Xavi Palau; i la Filla del Dr. Pitu Figueras, Sra. Clara Fiqueras.

Precisament, la filla de Pitu Figueras va ser l’encarregada d’entregar el premi, una escultura creada pel gendre d’en Pitu, l’Iñaki Castillo.

Premi Especial a l’Esperit Esportiu a Pol Makuri

Any rere any, la Federació reconeix l’esforç d’aquelles persones que han dedicat la seva vida als nostres esports. Ho fa mitjançant el Premi a l’Esperit Esportiu, destinat a un esportista o tècnic que, independentment dels seus resultats, la seva dedicació i esforç pugui ser un exemple de valors per tots aquells que avui competeixen i també per aquells més joves de les pedreres dels clubs.

Aquest any i de forma unànime aquest premi va ser concedit a l’esportista paralímpic Pol Makuri, un dels millors esportistes paralímpics del panorama nacional amb una participació als Jocs Paralímpics d’Hivern a Pequín. Per motius d’agenda, el Pol no va poder assistir a l’acte, i va ser la seva mare, l’Anna Garcia, qui va recollir el premi.

Els campions dels Campionats de Catalunya Absoluts van rebre les medalles UFEC

Seguidament, vam prosseguir amb el lliurament de les medalles de l’Unió de Federacions de Catalunya dissenyades per l’artista Nil Perujo, als campions de Catalunya de les diferents disciplines dels esports d’hivern.

Els esportistes premiats van ser: pel que respecta a l’esquí alpí, la Lisa Vallcorba del CEVA i en Jonás Sánchez del Copos Ski Club; en esquí alpí adaptat, l’Alba Coma de l’Esquí Club Mega Neu i el Pablo Torrescasana del Play and Train ; en esquí de fons, la Marta Moreno del CAEI i en Bernat Sellés del Club d’Esquí Bellver; en surf de neu, el Bernat Ribera en SBX l’Andrea Seijas i en Narcís Selleras en P&P, tots tres esportistes del Club Snowboard  i Freestyle Cerdanya; en freeski, la Maria Lucas i l’Aitor Lucas del MAC; en modalitat múixing, la Lali Masriera de GOSesport i en Daniel Artero de l’Asociación Española de Mushers; en canicross, dos esportistes de l’AEM en Marcel Reymundi i l’Olga Álvarez; ´`en patinatge artístic, la Maria Escrichs del Club Patinatge Artístic Puigcerdà i el Mahery Randrianarivony del Futbol Club Barcelona; en patinatge de velocitat, el Nil Llop i l’Ainoa Carreño de Barcelona Short Track; i en cúrling, el Club de Curling Sporting l’Olla.

Clubs guardonats de les lligues catalanes

Durant l’acte es va premiar als clubs que han obtingut els millors resultats en les Lligues Catalanes de les diferents modalitats dels esports d’hivern, entre els quals destaquem com a campions: de la 39a Lliga Catalana de Clubs Alpí Absoluta U18 i U21 d’esquí alpí, La Molina Club d’Esports; de la 39a Lliga Catalana d’esquí alpí U14 i U16 d’esquí alpí, el CAEI; del 30è Circuit Interclubs d’esquí alpí el Club d’Esquí Alpí Pirineus; de la 11a Lliga Catalana Veterans Alpí el CANM-Cerdanya; de la 12a Copa Nins Snowkids d’Esquí de Fons el Club d’Esquí Nòrdic d’Arp; i de la 4a Lliga Interclubs Múixing i Canicròs, GOSesport.

Finalment, la Federació Catalana d’Esports d’hivern va agrair un vegada més la col·laboració de tots els seus patrocinadors i sponsors pel seu suport incondicional i la seva aposta pels esports d’hivern temporada rere temporada.