La FCEH acomiada la temporada d’hivern 2017-18 a l’Hotel Rigat

foto

Amb unes vistes privilegiades de la Costa Brava, la família d’esports d’hivern va tancar una temporada exitosa i de neu, molta neu, amb el clàssic Lliurament de Premis. Autoritats, Clubs, esportistes, entrenadors i treballadors es van reunir a l’Hotel Rigat Park&Spa, a Fenals (Lloret de Mar), per compartir impressions i gaudir d’una vetllada de celebració en família.  

En una zona privilegiada com la gironina, que tant permet gaudir de la neu a les estacions com banyar-se al Mar Mediterrani, es va celebrar divendres la tradicional cloenda de la temporada d’hivern. La terrassa de l’Hotel Rigat va ser testimoni, amb més d’un centenar d’assistents, del reconeixement dels principals protagonistes de l’any esportiu.

Una temporada que el mateix president de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, Oscar Cruz, va qualificar de “molt positiva i abundant en quantitat i qualitat de neu, però també de competicions i resultats dels nostres esportistes”. Cruz va posar èmfasi en la futura candidatura olímpica Barcelona-Pirineus i va agrair la tasca de tots aquells que contribueixen a fer, cada any, més gran la família dels esports d’hivern. El president de la Federació també va agrair, mitjançant un guardó, l’acollida de l’Hotel Rigat i en especial del seu propietari, Filippo Rigat.

D’Antoni Puig a Jordi Farreny i Jorge Austt: una trajectòria reconeguda

Com cada any, l’acte va servir per homenatjar l’extensa i rellevant tasca de figures sovint situades en un segon pla. El primer d’ells, el VI Premi Col·laborador i Esport Dr. Pitu Figueras, va ser atorgat a Antoni Puig, figura clau en l’evolució dels esports d’hivern a Catalunya que va estar gaudint de l’esquí fins als 80 anys.

Esportista primer, president del CANMC, tècnic i organitzador de competicions després, Puig va destacar, per si no fos prou, per deixar un important llegat als seus descendents. Precisament, els seus néts van voler prendre la paraula durant l’acte per dedicar-li unes sentides paraules.

Un perfil de professional, el d’Antoni Puig, imprescindible per entendre el desenvolupament de l’esport, com també ho han estat, ho són i ho seguiran sent els dos guardonats amb el Premi Esperit Esportiu 2018.

El guardó va dedicat a aquelles persones que, amb el seu esforç i dedicació, son exemple de valors per als més joves, aquells que han d’agafar el relleu. Per unanimitat, la Junta Directiva de la FCEH va atorgar-lo ex aequo a Jordi Ferreny i Jorge Austt.

“Sempre presents a tot arreu i amb una dilatada experiència a la neu, tant ajuden a un jove a millorar un aspecte tècnic del seu esquí com ensenyen a un altre a cordar-se les botes” va ressaltar Oscar Cruz.

Clubs i esportistes, en primer pla

La part central i final del Lliurament de Premis va tenir com a protagonistes, com no pot ser d’altra manera, aquells esportistes i clubs que al llarg de la temporada han gaudit dels esports d’hivern, sigui a casa nostra o més enllà de les nostres fronteres.

Els primers a ser guardonats van ser els campions i campiones de Catalunya Absoluts de les diferents disciplines que conformen la FCEH, des de l’esquí i l’snowboard al patinatge, passant pel múixing i el cúrling. Previ pas al reconeixement dels clubs en les diferents lligues i copes que conformen el nostre calendari.

En Esquí de Fons, van pujar al podi el CAEI, el CENA, el CEFUC i l’Ski Club Font-Romeu, sent el CEFUC i el CENA els millors clubs 2018 de la Copa Catalana i la Copa Nins, respectivament.

Respecte al Freeski, en la 7ª edició del Pyrenean Freestlyle Tour van ser premiats l’Associació Excursionista Montanha Aran Club, el Llívia i l’ECAP (aquest darrer també com a millor club). En snowboard, del mateix circuit, van ser reconeguts el PEC, l’ECOA i l’ECPCGR (també aquest últim com a millor club).

Pel que fa al sempre disputat Esquí Alpí, protagonisme múltiple en les quatre competicions diferents que s’hi ha celebrat. CAEI, LMCE i GRANUEC equip de competició en la Lliga Catalana U14-U16; EEC, CANMC i CEAP en el Circuit Interclubs; ECOA, CET i CANMC en la Lliga Catalana · Andorrana Veterans; i GRANUEC equip de competició, LMCE i CAEI en la Lliga Catalana U18|U21 Ciutadana.

Els premis individuals, corresponents a la 35a Lliga Catalana Absoluta U18|U21 Ciutadana, van posar gairebé el colofó al Lliurament de Premis. Gairebé, ja que el punt final va arribar amb un fantàstic còctel gentilesa de l’Hotel Rigat, on els assistents van poder compartir sensacions i històries mentre omplien l’estómac. Una immillorable manera de donar pas a la próxima temporada, que molts dels presents ahir ja estan esperant amb ganes.