Les millors pistes indoor per esquiar i fer snow

L’esquí i l’snow són disciplines que només es poden dur a terme en èpoques de fred, però i si no fos del tot cert? Existeixen pistes indoor (cobertes) que ens permeten practicar aquestes disciplines de neu durant qualsevol època de l’any, ja que mantenen les condicions meteorològiques ideals. 

Al contrari del que es pot arribar a pensar en un primer moment, aquestes pistes indoor tenen més avantatges que inconvenients: 

 • Només a Europa existeixen més d’una vintena d’aquestes pistes i abans de construir-les es tenen en compte uns grans estàndards ambientals per operar amb electricitat renovable, reduir la petjada de carboni i reduir al màxim les deixalles.
 • Són ideals per aprendre a esquiar.
 • Molts clubs realitzen entrenaments de suport i perfeccionament durant les estacions de més calor. 
 • La meteorologia no és un obstacle, ja que sempre es mantenen en condicions ideals. 
 • En situar-se prop de centres urbans, faciliten i redueixen els costos de desplaçament dels seus visitants. 

Snozone: l’estació més a prop, ubicada a Madrid

A Espanya comptem només amb una estació d’esquí i snow indoor: Snozone Madrid, i està situada a 15 minuts de Madrid, al poble d’Arroyomolinos. Es troba dins el centre comercial Xanadú i compta amb 200 metres de llarg i 18.000 m2 de neu on es poden diferenciar tres zones: per a principiants, circuit de salts i freestyle per la resta d’esquiadors. 

Ja fa més de vint anys que es va inaugurar i l’any 2018 la RFEDI la va homologar, convertint-se en tot un referent pels millors clubs de la competició d’Espanya, Andorra, França i Itàlia. 

Snozone disposa d’un gran repertori d’activitats, més enllà de practicar i entrenar esquí i Snow:

 • Classes grupals i individuals per principiants (tant d’snow com d’esquí)
 • Classes privades per a totes les edats 
 • Classes adaptades per a persones amb dificultats
 • Escola infantil i cursos intensius Snoacademy
 • Activitats divertides com el tobogganing i el snowbikes
 • Campaments d’estiu pels petits de la família
 • Aniversaris infantils i activitats escolars
 • Esdeveniments i activitats d’empresa diferents 

Obren durant tot l’any i es pot reservar el forfet i les hores fàcilment des de la pàgina web, a més et proporcionen el lloguer del material que necessitis (a excepció dels guants i els mitjons). Qui ho diria que seria al centre d’Espanya on podem gaudir de la neu durant els mesos de primavera i estiu!

Pistes indoor d’esquí i Snow a nivell mundial

Cada vegada més, s’estan sumant més pistes de neu indoor arreu del món, però n’hi ha algunes que ressalten per sobre de les altres gràcies a les seves espectaculars instal·lacions o ofertes d’oci.

La primera pista negra indoor, a Dubai

Ski Dubai és un dels recintes, més impressionants pel que fa a instal·lacions i luxe. Està situada als Emirats Àrabs, amb 22.500 metres i 5 pistes, inclosa la primera pista negra coberta del món, per aquells esportistes més experts.

Alpincenter, les dues grans pistes d’Alemania

Prop d’Hamburg, es troba Alpincenter Witternburg, construïda per convertir-se amb un centre d’entrenament per esportistes de primer nivell. A més, és l’única pista coberta del món que compta amb un halfpipe, perfecte per practicar snow. 

Per altra banda, situada en un turó, la pista de Bottrop és la més llarga del món amb 640 metres de llargada!

La pista indoor més gran del món, a la China

Harbin Wando Indoor Ski and Winter Sports Resort està situada a Harbin (China), i amb els seus escandalosos 80.000 m2 s’ha convertit en el recinte indoor de neu més gran del món. La seva oferta d’activitats s’estén molt més enllà del món de l’esquí i l’snow, amb teatres, cines, cúrling, hoquei, hotels, i molt més. 

Las mejores pistas de esquí y snowboard indoor del mundo - AS.com

Al llarg del territori internacional es troben pistes impressionants on poder gaudir de la neu fora de temporada, esperant amb delit que arribi el fred per poblar de neu les muntanyes més properes. 

Les pistes indoor han aconseguir apropar-nos l’estació que tant estimem i els seus esports de neu els 365 dies de l’any.