Nous campions d’Espanya en Freeski i Surf de neu

El passat cap de setmana 6 i 7 d’abril l’estació de Sierra Nevada va acollir la celebració del Campionat d’Espanya AbsolutiInfantil FreeskiSurf de neu en les modalitats de Half Pipe i Slope Style.

Durant el dissabte el Pipe de l’estació andalusa va ser l’escenari de les dues proves de Half pipe, on els millors riders i esquiadors espanyols van realitzar un gran espectacle amb les seves millors trucs.

Half Pipe

Entre els homes de Surf de neu, la victòria va ser per Manex Azula, el segon lloc el va aconseguir el català Jan Pujol (S.G) mentre que tercer va acabar el també català Paul Bartolo (S.G). En aquesta competició, s’ha de destacar també la presència del corredor de la RFEDI Regino Hernández, qui, tot i estar especialitzat en snowboardcross, va aconseguir acabar en la 4a posició del Half Pipe. La millor snowboarder al Half pipe va ser Maria Hidalgo (CEMT), per darrere va acabar Helena García (P.E.C) i tercera Cristina Morente.

En la modalitat de Half Pipe Freeski, el triomf masculí d’aquests Campionats d’Espanya 2013 va ser per Luka Melloni (CEVA) i el segon lloc va ser pel seu company de club Pako Benguerel. Elena Jaimez va aconseguir l’or en la competició nacional femenina, la medalla de plata en aquesta ocasió va ser per Eulàlia Reyes mentre que Maria Velázquez es va penjar el bronze.

Slopestyle

La segona jornada dels Campionats d’Espanya a Sierra Nevada, va estar protagonitzada per fantàstics trucs i salts. En la competició d’Slopestyle en Freeski masculí, Luka Melloni (CEVA) va aconseguir de nou la primera posició, i Francisco Benguerel (CEVA) va aconseguir en aquesta ocasió la segona plaça. Entre les dones, el podi va ser exactament el mateix que en la competició de Half Pipe del dia anterior: primera plaça per Elena Jaimez, segon lloc per Eulàlia Reyes i en tercera posició Maria Velazquez. Gerard Garcia de La Fuente (CET) va ser el 1er classificat en categoria Infantil.

En Slopestyle de Surf de neu, Maria Hidalgo (CEMT) va aconseguir la màxima puntuació i d’aquesta manera es va coronar campiona d’Espanya 2013. La segona posició va ser per Helena Garcia (P.E.C) mentre que 3 va acabar Jessica Pelaez. A la categoria masculina, la medalla d’or va ser per a Jan Pujol (S.G), Pau Bartolo (S.G) va millorar el tercer lloc del Half Pipe i va acabar segon, mentre que l’encarregat de pujar a la tercera plaça del podi d’Slopestyle va ser Mauro Borràs (CEMT).

Amb aquestes cinc competicions que es van celebrar a l’estació de Sierra Nevada, tots els esportistes  d’esquí freestyle i snowboard ja donen per finalitzada aquesta temporada d’hivern 2012-13.