Tot a punt per la nova edició del World Snow Day

Torna el World Snow Day, una iniciativa posada en marxa a les estacions d’esquí d’arreu del món amb l’objectiu d’atraure nous aficionats als esports d’hivern, bàsicament dirigit a un públic infantil i familiar. Aquest any, tindrà lloc el pròxim diumenge 15 de gener.

La jornada, que s’organitza des de l’any 2007, és impulsada per la Federació Internacional d’Esquí (FIS). Aquest important esdeveniment internacional se celebra simultàniament en 39 països. Els objectius de la jornada són principalment transmetre els beneficis de la pràctica dels esports d’hivern, la importància de gaudir d’aquest esport amb seguretat, responsabilitat i la necessitat de conservar l’entorn natural.

Beneficis de la pràctica dels esports d’hivern

Els beneficis per a la salut derivats de la pràctica dels esports de neu són molts. A continuació, anomenem alguns dels beneficis que la pràctica té sobre el nostre cos i la nostra ment:

  • Protegeixen de malalties cardiovasculars.
  • Desenvolupen la força i milloren la resistència física.
  • Disminueixen els nivells d’ansietat i relaxen.
  • Milloren l’equilibri, la concentració, la coordinació, la flexibilitat i l’agilitat.

Conservació de l’entorn natural

Practicar l’esquí pot tenir un impacte en el medi ambient, però existeixen mesures que es poden prendre per a reduir aquest impacte i conservar el medi ambient mentre es gaudeix de la pràctica esportiva.

És important educar als més petits sobre la importància de conservar el medi ambient i de practicar esports d’hivern de manera sostenible.

Gaudir dels esports d’hivern amb seguretat

La seguretat és molt rellevant en el món dels esports d’hivern. És per això, que cal recordar les 10 regles de la Federació Internacional d’Esquí relacionades amb la conducta dels esquiadors. Aquestes són reconegudes com les regles de conducta oficials de les pistes d’esquí d’arreu del món i són un component molt important dins de la celebració del World Snow Day, ja que respectant aquesta normativa es podrà gaudir al màxim dels esports de neu d’una manera molt més segura.

Respecte per als altres: Tot esquiador o surfista de neu ha de tenir un comportament que no fiqui en perill ni provoqui cap perjudici als altres.

Control de la velocitat quan es practiquin aquests esports: Tot esquiador o surfista de neu s’ha de desplaçar de manera controlada. Ha d’adaptar la velocitat i l’estil d’esquiar o fer surf de neu a les seves capacitats i a les condicions del terreny, la neu i la meteorologia, així com a la densitat del trànsit.

Elecció de la ruta: Tot esquiador o surfista de neu que vingui de darrere ha de triar una ruta que no fiqui en perill els esquiadors o surfistes de neu que hi ha davant.

Avançaments: Tot esquiador o surfista de neu podrà avançar un altre esportista per dalt o per baix, per la dreta o per l’esquerra, sempre que deixi prou espai perquè la persona avançada faci qualsevol moviment voluntari o involuntari.

Incorporació, inici i desplaçament cap amunt: Tot esquiador o surfista que s’incorpori a una ruta senyalitzada, que reprengui el trajecte després d’una aturada o que es desplaci cap amunt en les pendents ha de mirar cap a dalt i cap a baix de la pendent per no posar en perill ni la seva vida ni la dels altres.

Aturada en la pista: Llevat que sigui absolutament necessari, un esquiador o surfista ha d’evitar aturar-se a la pista, en espais molt estrets o en llocs en què la visibilitat sigui molt limitada. En cas de caiguda en un lloc d’aquestes característiques, l’esquiador o surfista haurà de retirar-se de la pista al més aviat possible.

Ascens i descens a peu: Tot esquiador o surfista que pugi o baixi a peu s’ha de mantenir a la banda lateral de la pista.

Respecte per a la senyalització: Tot esquiador o surfista ha de respectar tota la senyalització existent.

Assistència: En cas d’accidents, tot esquiador o surfista té l’obligació d’ajudar.

Identificació: Tot esquiador, surfista o testimoni, independentment de si és responsable o no, ha de facilitar el nom i l’adreça en cas d’accident.

Des de la Federació Catalana d’Esports d’Hivern ens sumem a aquesta iniciativa i us desitgem un feliç World Snow Day, fent el que més ens agrada!

All Rules – Catalan.mp4 from Premsa FCEH on Vimeo.